Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Visszatérne korábbi sikerei színhelyére a játékos! – Sajtóhír

Sajtóértesülések szerint szívesen visszatérne az Atlético Madridhoz Arda Turan. Apró szépséghiba, hogy Arda és a “matracosok” elképzelései nem feltétlenül egy irányba mutatnak…

(Kép: marca.com)

Arda Turan 2015 nyarán nagy reményekkel érkezett az FC Barcelonához. A Luis Enrique irányította katalánoknál azonban nem jutott rendszeres játéklehetőséghez a török középpályás, aki Ernesto Valverdénél is elsősorban a kispadon kaphat helyet.

A 97-szeres török válogatott játékos a Marca című sportnapilap értesülései szerint szívesen visszatérne korábbi sikerei színhelyére. Az sem elhanyagolható tény, hogy Arda szinte csak a szépre emlékezhet az Atletinél eltöltött időszakáról, hiszen karrierje talán legjobb játékát a spanyol fővárosban mutatta, ahol nem mellesleg spanyol bajnokságot, spanyol kupát, spanyol és európai Szuperkupát, valamint Európa-ligát is nyert a “matracosokkal”.

A 30 esztendős játékos számításait azonban keresztül húzhatja több tényező is. Egyrészt, az Atlético január elsejéig nem regisztrálhat új játékost, másrészt, ahogy a Marca is említi, Arda madridi távozásában szerepet játszott Diego Simeone “túlzott munkamániája” is – Az argentin mester futballról alkotott elképzelései pedig azóta nem igen változtak! Harmadrészt, Arda kapott ugyan ajánlatokat Törökországból, vagy éppen Kínából, ugyanakkor az Atlético egyáltalán nem érdeklődött a Barcelonánál a török futballista kapcsán, így eléggé egyoldalúnak tűnik a madridi visszatérés (…)