Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Celta ellen égett meg a Róma – VIDEÓ

Angliában már megkezdődött az új idény, azonban Spanyolországban és Olaszországban is csak később rajtol el a pontvadászat. A LaLiga augusztus 18-án, míg a Serie A egy nappal később veszi kezdetét. A csapatok már gőzerővel készülnek az új versenykiírásra. A mai este folyamán a Celta Vigo és az AS Roma mérte össze a tudását.

David+Pizarro+Roma+v+UC+Sampdoria+Serie+zNLNkID_HIsl

Mindkét csapat az ismeretlenbe vágott bele ma este, mivel történetük során még sosem sorsolták össze a két klubot a nemzetközi kupákban. Ez volt az első alkalom, amikor – ugyan komolyabb tét nélkül – de összemérhették egymással a tudásukat. A nézőket maximálisan kiszolgálták, mivel a találkozón gólokból egyáltalán nem volt hiány.

Bő negyedórát kellett arra várni, hogy megzörrenjen a háló. Egy római szabálytalanságot követően – amit a büntetőterületen belül követtek el – harsant fel a síp. A labda mögé Aspas állt, és értékesítette is a felkínált lehetőséget. Nem sokáig volt ezt követően sem gólcsend. Sisto találatára mindössze csak 6 percet kellett várni, így már két gólosra növelte a Vigo a különbséget a Farkasokkal szemben. 5 perccel később ismét Sisto villant. A 22 éves dán csatár ezen a találkozón nagyon jó formában játszott. A félidő végén Aspas még egyszer feliratkozott a góllövők közé, azonban most akcióból talált be.

A Farkasok a második játékrészben sem igazán találták meg az ellenszert a vigóiak játékára. Ugyan a 62. percben a holland középpályás, Strootman betalált, és ezzel megszerezte az olaszok becsületgólját, azonban a mérkőzés hátralévő részében már nem tudták újból áttörni a vigói védelmet. A lefújásig már nem született újabb találat, így a Celta Vigó 4:1-es győzelmet aratott a Farkasok fölött.

Celta Vigo – AS Roma 4:1 (4:0)
Gólszerzők: Aspas (16. – büntető, 41.), Sisto (22. 27.) ill. Strootman (62.)

https://www.youtube.com/watch?v=IqU6nTVwgx0

kép: bettingadda

Nagy Gábor