Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Vardar már bejelentette az új Fradi-igazolást

A macedón Vardar Skopje sportigazgatója bejelentette, hogy 16-szoros válogatott középpályásuk, Stefan Spirovski a Ferencvárosnál folytatja pályafutását. A zöld-fehérek egyelőre még nem tették meg a hivatalos hírközlést.

stefan-spirovski-510x362ulloi129.hu

A FociClub.hu is beszámolt róla, hogy a Fradi megtalálta a régóta keresett védekező középpályását, a macedón focista személyében. Darko Pancsev a szkopjeiek sportigazgató azt is elmondta, hogy miért voltak kénytelenek megválni egyik legjobbjuktól:

Januárban lejár Spirovski szerződése nálunk és bár tárgyaltunk az esetleges hosszabbításról, új kihívást keresett már a karrierjében, mi pedig elfogadtuk, hogy menni akar. Volt egy ajánlata a Ferencvárostól, mi pedig nem akarjuk erővel a csapatnál tartani és sok szerencsét kívánunk neki. Reagálunk azonnal a távozására, megegyeztünk Vanja Markoviccsal.

Spirovski egyébként edzéseken bővebb információt is kaphatott korábbi csapattársaitól, hiszen együtt focizott a Vardarnál Vladica Brdarovskival, aki 2015 tavaszán a Győr focistája volt. A győrieknél 11 alkalommal kapott lehetőséget. Szintén együtt játszott Aco Sztojkovval. Ő hosszabb magyarországi pályafutást tud maga mögött, hiszen 2007 tavaszán érkezett Debrecenbe, majd 2008 őszén Nyíregyházára igazolt, mígnem 2010 őszén hagyta el Magyarországot. Az NB I-ben összesen 47 meccsen 12 gólig jutott. Stojkov 2002-től az olasz sztárcsapat az Inter labdarúgója volt, 2006 nyaráig, mikor is a szerb Partizan Belgrád megvette a játékjogát. Korábban azért inkább kölcsönben szerepelt, mint az Internél, de ezt már senki nem veszi el tőle.

Endrődi Dávid