Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnokkal erősít a Juventus

Mióta Bonucci elhagyta a Juventust, nehézségekkel küszködik a torinói csapat. Talán egy világbajnok hátvéd jelentheti a megoldást.

HöwiA Serie A-ban is kemény csaták várnak rá (Fotó: dfb.de)

Úgy tűnik Benedikt Höwedes fogja pótolni a júliusban eligazoló Leonardo Bonuccit — írja a Gazzetta dello Sport. A Juventus már régóta keresi a megfelelő személyt, aki helyettesíthetné a 70-szeres olasz válogatott védőt. Azok akik látták a zebrák Genoa elleni mérkőzését, tudhatják, hogy a védelem csapnivalóan teljesített. Höwedes hosszú ideje szerepel a Juve kívánságlistáján, és a holnapi orvosi vizsgálatok után alá is írhat új csapatához. A tárgyalásokat segíti Sami Khedira is: “Beszéltem Benediktel, és próbáltam meggyőzni, hogy jöjjön hozzánk. Remek labdarúgónak tartom, nagyon jól lát a pályán. Ő egy tapasztalt játékos, de szüksége lesz egy kis időre, mire hozzászokik a kemény edzésekhez.” A világbajnok német labdarúgó kölcsönbe érkezik Torinóba, 11 millió eurós vételi opcióval.

Höwedes 2007 óta játszik a Schalke 04-nél. A 2014-es Világbajnokság döntőjében végig a pályán volt, és remek teljesítményt nyújtott. A középső védő szerződése 2020-ig él a Schalkéval. Kivásárlási ára 18 millió euró, a transfermarkt szerint.

Mihók Richárd