Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Folytatódik a Leverkusen széthullása

Rájár a rúd a Bayern Leverkusen gárdájára manapság. A szebb napokat is látott csapat most az osztrák válogatott kulcsjátékosát tapsolta el, és még csak pénz sem ütötte markukat a transzferért…

dragovic

Dragovic az osztrák válogatott mezében

A német élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Bayer Leverkusen csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy egy évre kölcsönadja védelmének oszlopos tagját, Alaksandar Dragovic-ot a Premier League-ben tavaly csodát művelő Leicester City csapatának. A váltás igencsak váratlanul érte a futball szerelmeseit, ugyanis korábban alig mutatott bármiféle jel a játékos távozására, pláne hogy német kenyéradójával 2021-ig szóló szerződése van életben.

Az osztrák-szerb kettős-állampolgár előző szezonja finoman szólva is alulmúlta a várakozásokat. Sokan emlékezhetünk még tavaly nyári buta szabálytalanságára, amikor is kiállíttatta magát, ezzel megpecsételve válogatottja sorsát, és egy lépéssel közelebb juttatva Magyarországot a 3 ponthoz. Dynamo Kijevben nyújtott teljesítményének eredményeképp azonban felfigyelt rá a gyógyszergyári csapat, és az EB után szerződtették 18 millió euró ellenében. A Bundesligában mindössze 20 fellépéssel “büszkélkedhet” sérülései és gyenge formája miatt. Ezek alapján kijelenthető, hogy nem tudta felvenni a top-bajnokság ritmusát.

Felmerül viszont a kérdés, hogy mindezek ellenére mégis miért válik meg tőle a ‘Kusen? Már így is elvesztették a csapat gerincét, ugyanis Calhanoglu Milánóba, Kampl Lipcsébe, Chicharito a West Ham United-be, Toprak pedig Dortmundba helyezte át a székhelyét, a két nevesebb érkező (Sven Bender és Dominik Kohr) pedig nem egy Bundesliga-top-3 színvonal képviselői.

Erre a kérdésre valószínűleg nem fogunk választ kapni egyhamar, de Dragovic számára ez vitathatatlanul élete lehetősége, hogy Craig Shakespeare kezei alatt visszataláljon a helyes útra és visszatérjen a balul elsült német kaland és EB előtti formájához.