Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta közel a váltáshoz

Iniesta a Barcával mindent megnyert, és lehetséges, hogy új kihívások izgatják. Ezzel szemben Emre Can semmit sem nyert még a Liverpool színeiben. Két játékos, két megközelítés, hogy miért is menne ugyanabba a klubba.

iniestaA Barcelonával mindent megnyert (Fotó: zimbio.com)

Korábban beszámoltunk arról, hogy Andrés Iniesta jövője erősen kétséges a Barcelonában. Szerződése a jövő nyáron lejár, és már idén is rengeteg csapat jelezte, hogy szívesen elképzelné a klasszis középpályást a kezdőjében. Legfőképpen olasz klubok érdeklődtek, az Internazionale és a Juventus tartozik az esélyesek közé. A zebrák állítólag mindent bevetnek annak érdekében, hogy Iniestát megszerezzék, és ezzel ő lehetne az új Pirlo, aki ugyancsak 30 felett varázsolt a csapatban. A 33 éves játékos egy májusi interjúban is sejtelmesen fogalmazott a hosszabbításával kapcsolatban, és úgy tűnik továbbra sem biztos a maradásában. “Még nem újítottam meg a szerződésem. Három évvel ezelőtt nem gondoltam arra, hogy valaha is elhagynám a Barcát, de most olyan érzések kavarognak bennem, hogy bármit el tudok képzelni.” Iniesta elképesztően jól játszott Olaszország ellen, a legutóbbi vb-selejtezős mérkőzésen. 63 passzából 61 sikeres volt, emellett Iscot is kiszolgálta. A Juventus a fiatalításra is gondol, ezért szeretnék a világbajnok középpályás mellett, Emre Cant is a csapatban tudni. A német futballista is hajlik a váltásra, az ő szerződése is jövőre jár le. Idén nyáron már tett egy ajánlatot érte a Juve, de azt azonnal visszautasította a Liverpool.

Az, hogy ezekből az üzletekből mi lesz, még a jövő zenéje. Azonban ha csak az egyik játékost sikerül megszereznie az olasz óriásnak, azzal jelentősen erősödne.

Mihók Richárd