Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nem visszalépés a harmadosztály…”

Igaz nem mindegy, hogy melyik a magyar vagy a német. Az elmúlt években látszódott, hogy a magyar élvonal nem épp a legerősebb bajnokság, s többen külföldi másod vagy harmadosztályból érkezve ezt meg is mutatták. Nyáron Nagy Dániel Újpestre szerződött a német másodosztály kispadjáról, s ősszel már négy gólnál is jár. Oliver Hüsing viszont a magyar élvonalból a német harmadikba igazolt, s úgy gondolja egy hazájában adott interjúban, hogy nem visszalépés a magyar élvonalhoz képest a Bundesliga 3.

2017-06-07-Huesing2-749 fc-hansa.deHansa Rostock hivatalos Facebook oldala.

Oliver Hüsing 2016 nyarán érkezett Magyarországra, s óriási várakozás előzte meg játékát. Ennek ellenére óriási csalódás volt magyarországi pályafutása, mely azzal kezdődött, hogy a Bl-selejtezőn óriási öngólt lőtt a Partizani ellen Dibusz Dénes kapujába. Az NB I-ben összesen 19 alkalommal játszott, gólt nem szerzett, s nem bizonyította, hogy jobb lenne, mint bármelyik magyar védő. Nyár elején távozott, hazatért a Bundesliga 3-ban szereplő, egykor szebb napokat megélt Hansa Rostock együtteséhez. Azóta hat bajnokin 540 percet töltött a pályán (tehát minden játszott), s ezeken két gólt szerzett. Most pedig a Norddeutscher Rundfunknak nyilatkozva mesélt a budapesti élményeiről is.

“Jó volt az elmúlt egy év Budapesten, de miután véget ért a szezon, rájöttem, hogy valami mást szeretnék csinálni.Végignéztem a lehetőségeimet, és a Hansát választottam. Nem bántam meg, és remélem, eddig Rostockban sem okoztam senkinek csalódást.”

Azzal kapcsolatban, hogy ahogy feljebb is írtuk visszalépésnek tartja -e a német harmadosztály az El-selejtezőkhöz illetve a magyar NB I-hez képest a következőket mondta:

„Nem gondolom, hogy ez visszalépés lenne. Itt, a Hansánál lehetőségem van, hogy felhívjam magamra a figyelmet Németországban. Voltak megkereséseim magasabb osztályokból is, ám a megérzéseimre hallgatva a Rostockot választottam. Itt fejlődhetek, és segíthetem a klubot.”

A Fradi edzőjét pedig így jellemezte:

„Thomas Doll magas szintű munkát végez a Ferencvárosnál. Egyértelmű, hogy a Bundesligában szerzett tapasztalatait tudja kamatoztatni. Nagyon ambiciózus, és sokszor érzelmes is”

Magunk részéről csak annyit jegyeznénk, meg Hüsing személyében egy zsákszámra az országba érkező tucatlégióssal lettünk kevesebbek. Íme legemlékezetesebb jelenete, mely a Partizani ellen vétett hatalmas öngólja.

Endrődi Dávid