Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB 1: Varga megállíthatlan, a Fradi Kispesten is nyert

Idegenben verte a Varga Roland-vezette Ferencváros a címvédő Honvédot az NB 1 kilencedik fordulójának csúcsrangadóján, amivel a zöld-fehérek előzték is a tabellán a kispestieket.
varga

(Fotó: fradi.hu)

A Fradi már az hatodik percben vezetést szerzett: az ezúttal a bal szélen “tükörszélsőként” szereplő Lovrencsics Gergő találta meg egy remek beadással a kitűnően érkező Varga Rolandot, aki idei kilencedik találatával továbbnövelte előnyét a góllövőlista élén. A 13. percben az ex-honvédos Botka növelhette volna egy fejessel az előnyt, ám Gróf bemutatta első nagy védését. Ezek után a címvédő átvette a kezdeményezést,  a 14. percben kishíján egyenlítettek is: Gazdag lövése Gorriárán lábáról pattant a felső kapufára. A 18. percben Lanzafame szöglete után Kamber fejelt, Dibusz azonban bravúrral hárított. A túloldalon Varga Roland próbálkozott a  30. percben egy rá jellemző szabadrúgással éles szögből, ám Gróf résen volt. A 32. percben aztán jött az egyenlítés: az ex-honvédos Botka találta el Nagy Gergő lábát miután annak a lábát már elhagyta a labda, az ezért megítélt büntetőt pedig Lanzafame természetesen értékesítette is. A 40. percben a túloldalon kishíján Bobál adott gólpasszt Priskinnek, ám ő sem tudott túljárni Gróf eszén. Lanzafame pedig Gorriárán szájonvágásáért kapott sárgát a 42. percben. A szünetben tehát igazságosnak mondható 1-1-gyel vonultak pihenőre a felek.

painstil

(Fotó: MTI)

A második félidő ugyanúgy indult, mint az első, Varga Roland újfent Bobál mögül berobbanva váltott gólra egy beadást. A Fradi kis túlzással lemásolta az első találatot. A 60. percben egy ijesztő jelenetnek is szemtanúi lehettünk, Botka fejelt össze Bobállal, előbbit pedig ápolni is kellett hosszasan, miután látszólag eszméletét vesztette – ennek ellenére pár perccel később mindketten visszatértek a pályára. Botka ráadásul a 69. percben gólpasszal jelezte, jól van: a jobb oldalon került a védelem mögé, a hosszúra átlőtt labdájára pedig Joseph Paintsil érkezett. A ghánai második magyar bajnokiján második gólját is meglőtte. A Fradi hátvédje aztán a 72. percben adott egy utolsó esélyt a Kispestnek: Danilo lerántásáért megkapta a második sárgáját is Botka, így emberelőnybe került a két gólos hátrányban lévő vendéglátó. A 83. percben aztán az ütközés másik áldozata is elhagyta a pályát, Bobál ugyanis cserét kért, helyére a sérüléséből felépülő Holender Filip lépett pályára, az idei szezonban először. A 88. percben Lanzafaménak volt még egy helyzete Kabangou lekészítése után, ám gyenge lövése Dibusz számára csemege volt. A Honvéd hiába dobta be összes támadóját a második félidőben, sok látszata nem volt mindennek.

A Fradi 3-1-es sikerével megelőzte a táblázaton a városi riválist és fellépett a második helyre az Angyalföldön nem várt vereséget szenvedő Videoton mögé, Varga Roland pedig kilenc forduló után már tíz gólos!

Honvéd – FTC 1-3 (1-1)
Helyszín: Bozsik Stadion – 3500 néző; Vezette: Farkas Ádám
Gólszerzők:  Lanzafame 33. (büntető) ill. Varga 6., 47., Paintsil 68.
Sárga: Lanzafame 42. Latifu 62., Kabangou 83., ill. Botka 32., 72., Otigba 81.
Kiállítás: Botka 72.

Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric (Danilo 62.), Kamber, Baráth, Bobál (Holender 83.) – Nagy G., (Kabangou 77.) Gazdag, Banó-Szabó – Lanzafame, Eppel. Vezetőedző: Erik Van Der Meer 

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Otigba, Pedroso – Spirovski, Gorriarán – Varga (Amadou 86.), Paintsil (Leando 77.), Lovrencsics G. (Böde, a szünetben) – Priskin Vezetőedző: Thomas Doll

A 9. forduló további eredményei:

Vasas–Videoton 3–1
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1–0
Balmazújváros–DVSC 0–1
DVTK–Paks 2–4
Haladás–Újpest 1–0

A tabella állása kilenc forduló után:

tabella9

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba