Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robben: “Szükségünk van Ribéry-re”

Arjen Robben és Franck Ribéry kapcsolata egész érdekesen alakult az évek során: ellenfélként érkeztek anno Münchenbe, mára viszont már az ő barátságuk és összjátékuk, a Robbéry-páros testesíti meg leginkább a Bayern precíz és harcias attitűdjét. Robben ezúttal sem szalasztotta el az alkalmat, hogy néhány szép szóval méltassa társát…

robbery

Tegnapi gólját Robben a kispadon ülő Ribéry-hez rohanva ünnepelte (kép forrása: sportbild.bild.de)

Arjen Robben a Mainz elleni győzelmet követő nyilatkozatában elmondta:

“Azért szaladtam Ribéry-hez a gólomat követően, mert ezzel is jelezni akartam neki, hogy fontos játékos számunkra.”

Franck Ribéry körül az utóbbi napokban izzik a levegő, ugyanis szerdán az Anderlecht elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen lecserélését követően földhöz vágta a Bayern-mezt. Erről is szólt holland kollégája: “Nagy port kavart az Anderlecht elleni lecserélése, de attól még nagyon fontos nekünk. Ha trófeákat akarunk nyerni, szükségünk van egy Ribéry-re. Jó volt egy kicsit vele ünnepelni.”

Mint az köztudott, a francia válogatott veteránja 2007. nyarán érkezett Münchenbe, és első szezonjában már be is robbant a köztudatba olyannyira, hogy végül az ő nyilatkozatai által a vezetőségre helyezett nyomás is hozzájárult ahhoz, hogy egy évre rá leigazolják Arjen Robben-t is. Kapcsolatuk nem úgy alakult eleinte, ahogy az várható lett volna: interjúkban kritizálták egymást, és egyáltalán nem volt meg köztük az összhang a pályán sem. Azóta azonban eltelt 9 év, és a holland legenda mai nyilatkozatával is bizonyította, hogy a “Robbéry” néven elhíresült páros mára már legjobb barátokként lép pályára.