Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szövetség elnöke és a kapitány is kiállt Piqué mellett

Gerard Pique a hétvégi zárt kapus bajnoki után emlékezetes sajtótájékoztatón állt ki a katalán függetlenség mellett, többek között azt is kijelentette, ha kell, a spanyol válogatottat is otthagyja. Úgy tűnik ugyanakkor, hogy a heves szurkolói reakciók ellenére szövetség megbízott elnöke, és edzője sem szeretné, ha ez bekövetkezne…

piqueee

(Fotó: football-espana.com)

Tegnap nyílt tréninget tartott a spanyol válogatott, ami nem bizonyult túl jó ötletnek, be is kellett rekeszteni az edzést a szurkolói rendbontások miatt. A spanyol szövetség megbízott elnöke Juan Luis Larrea ugyanakkor a minap kijelentette, hacsak nem jön közbe sérülés, Piqué nem fogja elhagyni a válogatott edzőtáborát. Azokra a híresztelésekre is reagált, miszerint a katalán kérdés éket vert volna Piqué és hátvédtársa, Sergio Ramos közé: Larrea szerint “nincs probéma” kettejük között, és “minden a régi” viszonyukban.

Természetesen a szövetségi kapitány, Julen Lopetegui is kommentálta a történteket. “Pique nem jelent problémát számunkra. Kiváló játékos, akivel jobbak vagyunk, nem kérdés, hogy velünk marad. Mindig a maximumot nyújtja, most is nyugodt, rendben lesz” – állt ki játékosa mellett a szakember. “Ő egy játékos, én meg az edzője, úgyhogy a futballról kell beszélgetnünk, a célunk pedig közös: kijutni a vébére” – tette hozzá.

A spanyol válogatott pénteken Albániát fogadja majd, hétfőn pedig Izraelben lép majd pályára egyébként.