Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Lewandowski vezérletével, a lengyelek simán győztek — videóval

Az E-csoport is hamarosan véget ér, ám kérdések még mindig vannak. No nem abban, hogy a lengyelek megnyerik-e a csoportot, hanem abban, hogy kijut még ki rajtuk kívül.

lewaLewandowski bombaformában (Fotó: wyborcza.pl)

Örményország  Lengyelország

Alig telt el két perc a meccsből mikor megszerezték a vezetést a lengyelek Grosicki révén. A 18. percben Robert Lewandowski is megkezdte a gólgyártást. A tizenhatos vonaláról járt a szabadrúgás, amit a Bayern támadója a jobb felsőbe tekert. Az első játékrész közepére már a mérkőzés is eldőlt, mivel a Lewandowski a második gólját is megszerezte közvetett szabadrúgásból. A 39. minutumban szépíteni tudtak az örmények, hála Henrih Mhitarjan remek szögletét követően. A hazaiak a második félidő elején is nyomtak, de gólt nem tudtak szerezni. Ellentétben a lengyelekkel. Blaszczykowski elképesztő szólóját az örmény védők csak a szemükkel követték, így nem volt nehéz dolga. A 64. percben Lewandowski megszerezte harmadik gólját is. Ezzel azonban nem ért véget a lengyel gólgyár, hiszen Rafal Wolski az utolsó pillanatokban lőtt még egyet, így a vége 1:6 lett. Lengyelország magabiztosan nyeri a csoportját, és biztos résztvevői lesznek a 2018-as világbajnokságnak.

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/veOR_ypU0DI

Montenegró — Dánia

eriEzúttal Eriksen jelentette a különbséget (Fotó: gettyimages.com)

Igazi ki-ki meccsre lehetett számítani, hiszen Montenegró 1:0-ra legyőzte Dániát az előző meccsükön. Épp ezért a dánok teljes erőbedobással kezdték a találkozót. A céljuk nem csak a revans volt, hanem a csoport második helyének megszerzése is. Kb. negyedórát kellett várni, mígnem Eriksen révén vezetést szereztek a vendégek. Montenegró csak kevés ideig tudta megőrözni a labdát, és helyzeteket sem tudtak kialakítani. A második játékrész eseménytelenül zajlott. Maga a meccs sem volt túl izgalmas, egyedül Pione Sisto lövése emelte a vérnyomásokat a 64. percben. A hazaiak legnagyobb lehetősége húsz perccel a meccs vége előtt adódott, ám Stefan Mugosa nem találta el a kaput. Az utolsó pillanatokban még Eriksen veszélyeztetett, de több gól nem született, így 1:0 maradt a vége.

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/OwUVhLJmSS4

Románia — Kazahsztán

romania-vs-lithuania-betting-tips-predictionsA románok ismét győztek, de a továbbjutáshoz ez sem elég (Fotó: freesupertips.co.uk)

Sem Romániának, sem Kazahsztánnak nincs esélye a továbbjutáshoz. Ennek ellenére persze lejátszották egymás között a selejtezős meccset. És milyen jól tették! A hazaiak erősen kezdtek, de csak a 33. percben szerezték meg a vezetést Budescu góljával. Öt perccel később már két gólosra duzzadt a román előny, mivel Budescu újra betalált tizenegyesből. A második játékrészben ugyanaz történt mint az elsőben. A kazahok leginkább csak védekeztek, és csak ritkán jutottak el a kapuig. A 73. percben Keserü megszerezte a románok harmadik gólját is egy elképesztő támadást követően. Szegény kazah válogatott sem maradt gól nélkül, tíz perccel a vége előtt Turysbek meglőtte a szépítőgólt. Ezzel a 3:1-es vereséggel, a kazahok maradtak az utolsó helyen.

https://youtu.be/0GfkGoneZvM

A tabella állása:

Névtelen

Mihók Richárd