Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: jön az év legjobban várt meccse! – előzetes

Péntek este Frankfurtban indult útjára a labda, ezzel kezdetét vette a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 11. fordulója a 2017/18-as kiírást figyelembe véve. A nyitómeccsen egy a hajrában lőtt gól döntött, ám ami ennél is fontosabb, a hétvége elhozza nekünk az év legjobban várt meccsét, a Der Klassikert. Íme a hétvégi német sportmenü, menetrend, tabella, góllövőlista…

bundesliga3wallpaper

A 11. forduló nyitómérkőzésén péntek este az Eintracht Frankfurt otthon tartotta a három bajnoki pontot, ezzel pedig ha csak ideiglenesen is, de feljött a tabella ötödik helyére. Huszti Szabolcs korábbi csapata zsinórban ötödik meccsén maradt veretlen, ezzel remek szériát fut. A győztes gól egyébként igen későn a 89. percben csapódott a hálóban, Haller volt a meccs hőse. A Werder Bremen így továbbra is nagy bajban, hiszen tizenegy meccse nyeretlen, idén még nem ünnepelhetett győzelmet. Ezzel az idei szezon egyik potenciális kiesőjelöltjévé vált.

Frankfurt – Werder Bremen 2:1 (1:1)
G: Rebic (17.), Haller (89.), ill. Moisander (25.)

A Münchenben elszenvedett vereség és a hétközi BL-kudarc után hazai környezetben a remek formát mutató újonc Hannover ellen térhet vissza a győzelmi ösvényre Gulácsi Péter csapata. Ezen a meccsen a bajnoki tabella harmadik és negyedik helyezettje csap össze, a szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy ez a párosítás bizony ilyen rangadó lesz. A Schalke idegenben a kiesőjelölt Freiburg otthonában vendégszerepel, a Mainz pedig a fekete lóként aposztrofálható Gladbach vendége lesz. A remek támadójátékot mutató, de védelmi gondokkal küzdő Leverkusen a tabellaszomszéd Augsburg otthonában folytathatja ötmeccses veretlenségi sorozatát. Az újonc Stuttgart és az idén is pocsékul szereplő Hamburg párharca egy alsóházi csatát hoz el nekünk.

Szombat
nov. 4. 15:30 RB Leipzig – Hannover 96
nov. 4. 15:30 Freiburg – Schalke 04
nov. 4. 15:30 Mönchengladbach – Mainz
nov. 4. 15:30 Augsburg – Bayer Leverkusen
nov. 4. 15:30 Hamburger SV – VfB Stuttgart (Eurosport 2)
nov. 4. 18:30 Dortmund – Bayern München (Eurosport 2)

Der Klassiker, a hétvége és a szezon legjobban várt meccse, a Dortmund és a Bayern München összecsapása, melyhez külön felvezető cikket készített kollégánk. Részletek bővebben ITT!

Apropó derbi! Hogy mit is jelentene egy Dortmund győzelem? Ezt is kielemeztük…

Vasárnap
nov. 5. 15:30 1. FC Köln – Hoffenheim (Eurosport 2)
nov. 5. 18:00 Wolfsburg – Hertha BSC (Eurosport 2)

Végezetül a vasárnapi menü, avagy a négy meccse nyeretlen és visszaesőben lévő Hoffenheim az eddig nyeretlen és sereghajtó Köln otthonába látogat. A 11. forduló zárómeccsén a döntetlen király Wolfsburg a hét közben az Európa-ligában is nyerő Dárdai Pál által edzett Hertha BSC-t fogadja.

A bajnokság aktuális állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.04. 132430

A góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.04. 132459