Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Camp Nouba látogat a Sevilla – előzetes

Rendhagyó előzetesünkben a 11. forduló beharangozása mellett a pénteki Betis – Getafe mérkőzés eredményét is közöljük. A hétvége slágermeccse a Barcelona – Sevilla rangadó lesz, a nagyon rossz passzban futballozó Real Madrid pedig a Las Palmast fogadja a Bernabeuban. 

w_900x700_03215227lfp-lfp-betis-getafe_17

Forrás: laliga.es

Betis – Getafe: 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Bergara (18.), Portillo (38.) ill. Sanabria (68.), Boudebouz (87.)
Sárga lap: Garcia (18.), Amat (53.) ill. Cala (12.), Arambarri (32.), Antunes (33.), Dakonem (43.), Fajr (75.),  Bergara (85.)
Kiállítás:  –ill.

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt, hiszen két gólos vezetéssel vonultak le a pályáról a szünetben. Először a 18. percben találtak be, amikor Antunes szabadrúgása után Markel Bergara fejelte el a labdát Antonio Adan mellett a kapu bal oldalába. A második gól  a 34. percben érkezett, ekkor Molina vitt végig egy kontrát majd középre adta a labdát, amelybe még beleért egy védő, a játékszer viszont így épp Portillo elé került, aki helyet csinált magának, majd laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt.

A második félidőben azonban feljött a Betis, és sikerült is kiegyenlíteniük. A szépítő gól a 68. percben érkezett. Tello passza után Toni Sanabria lőtt mesterien a kapus mellett a jobb alsó sarokba. Az egyenlítő gólig egészen a 87. percig kellett várni, amikor szintén Tello adott gólpasszt, de ezúttal Ryad Boudebouznak, aki megállíthatatlan lövést küldött a hálóba. Ezzel a góllal zárult a mérkőzés.

ELŐZETES

A pénteki egyetlen mérkőzést követően szombaton először a Valencia fogadja a Leganes csapatát. Mindkét klub remekül kezdte a szezont, a Valencia jelenleg a második helyen áll a tabellán, míg a Leganes a hetedik, úgy, hogy mindössze csak három gólt kaptak eddig a bajnokságban. Ezt követően a Depor csap össze az Atletico Madriddal. Simeone gárdája hiába vezetett a Villarreal ellen, végül csak egy pontot tudott szerezni, és nem tudta elfoglalni a tabella harmadik helyét, a Depor viszont győzelemmel várja a találkozót. Ezt követi az Alaves – Espanyol találkozó, majd este lesz a forduló rangadója, a Barcelona – Sevilla összecsapás. A katalánok könnyedén vették az akadályokat Bilbaóban, azonban a Sevilla keményebb dió lesz még úgy is, hogy nem kezdődött túl jól számukra az idény. A Valencia és a Bilbao is legyőzte őket, ám legutóbb a Leganes ellen nyerni tudtak. A Barcában sok a sérült, ez talán az andalúziai csapat malmára hajthatja a vizet.

A vasárnapi játéknapig a Levante, és a Real Madrid verő Girona találkozója nyitja. Ezt követően az Athletic Bilbao a Celta Vigo otthonába látogat, ahol hatalmas harc fog folyni a helyezésekért. fél hétkor két mérkőzést is játszanak, az egyik a Real Sociedad – Eibar találkozó lesz, a másik pedig a Villarreal – Malaga, ahol a “Sárga tengeralattjáró” az esélyeseb fél, még úgy is, hogy a Malaga megszerezte az első győzelmét a szezonban a legutóbbi fordulóban. A nap és a forduló zárásaként a Real Madrid a Las Palmast fogadja a Bernabeuban. A királyiak az elmúlt évek legrosszabb szezonkezdetén vannak túl, legutóbb a Girona otthonában hagyták a három pontot, és már nyolc pont lemaradásban vannak a katalánokkal szemben. Mindenképpen össze kell most már szedniük magukat, ha szeretnének elérni valamit ebben a szezonban a bajnokságban, ám a Las Palmas ellen nem nagyon volt még szerencséjük.

A 11. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Valencia  – Leganes (TV: Sport 2)
16:15 Deportivo La Coruna – Atletico Madrid  (TV: Sport 2)
18:30 Alaves – Espanyol (TV: Sport 2)
20:45 Barcelona – Sevilla (TV: Sport 2)

VASÁRNAP:

12:00 Levante – Girona (TV: Sport 1)
16:15 Athltetic Bilbao – Celta Vigo (TV: Sport 2)
18:30 Villarreal – Malaga
18:30 Real Sociedad – Eibar
20:45 Real Madrid – Las Palmas (TV: Sport 1)

A bajnokság állása a 11. forduló előtt:

Screenshot_6