Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Lassan közeledik a pályafutásom vége!”

A Real Madrid legendás kapuvédője, a még mindig aktív Iker Casillas miután Monacóban átvette a 2017-es ‘Golden Foot’ díjat, sejtelmes utalást tett profi labdarúgó karrierje jövőbeni alakulására.

(Kép: sportyou.es)

Iker Casillas példamutató sportlói pályafutása ezúttal újabb elismerésben részesült, miután a világ -és Európa-bajnok kapus nyerte a 2017-es ‘Golden Foot’ díjat. A Porto kapuvédője a monacói díjátadó után pályafutása múltjáról, jelenéről és jövőjéről is nyilatkozott.

A Golden Foot díjat olyan 28. életévüket betöltő futballistáknak ítélik oda, akik személyiségük, és pályán mutatott teljesítményük alapján arra leginkább rászolgáltak. Az elismerést minden évben más kapja, hiszen kritérium, hogy korábbi győztesekre nem lehet szavazni.

“Nagyon szerencsésnek gondolom magam a futballban, amióta elkezdtem ezt a sportot. Sok szépet és jót átéltem, szomorú pillanatokkal együtt persze, de mindig is jobban megmaradtak a szép emlékek. Hálás vagyok azért, hogy megadatott az a lehetőség, hogy sok embernek örömet tudtam szerezni a pályafutásom során.” – Így Casillas aki elmondta, legszívesebben hosszú évekig futballista maradna, de (…): “úgy érzem egyre közelebb kerülök ahhoz, hogy  szögre akasszam a kesztyűt! Szeretnék még a futballozni természetesen, de azt nem tudom megmondani, hogy erre a legmagasabb szinten meddig is leszek képes. Egy biztos, a futball világában tervezem a folytatást bárhogy is alakul!” – Fogalmazott a 36 esztendős spanyol hálóőr, aki még egy-két kulisszatitkot is megosztott az újságírókkal pályafutása néhány szép emlékeivel kapcsolatban.

Karrierje legnagyszerűbb pillanata:

“Kettő is van, az egyik a Bajnokok Ligája győzelem 2000-ben, amikor Párizsban legyőztük a Valenciát, a másik pedig a dél-afrikai világbajnokság megnyerése!”

Amikor 2010-ben,  világbajnoki döntőben Arjen Robben ziccerénél életben tartotta a spanyol reményeket egy földöntúli bravúrt bemutatva: 

“Ez egy olyan pillanat volt, amit csakis a futball képes nyújtani! A kapusnak ilyen helyzetben minden ütőkártyáját fel kell használnia, és egészem az utolsó sípszóig nem lehet biztosra menni, hiszen ekkor dől el, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon, vagy sem. Szerencsére nem haladt át!”

A legjobb játékos csapattársként a Real Madridban és a spanyol válogatottban:

“Hálás vagyok azért, hogy Zinedine Zidane csapattársa lehettem a Real Madrinál. Utánozhatatlan klasszis volt a pályán, akit élmény volt nézni. A futball igazi művésze volt. (kis szünet után) A spanyol válogatottnál kicsit bonyolultabb a helyzet, hiszen a spanyol futball történetét 8 évvel ezelőtt kezdtük újraírni. Ha erre az időszakra visszatekintek, akkor Andrés Iniestát mondom, aki példát mutatott abból, hogyan kell nagy trófeákat nyerni!”