Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: a megmentő máris a távozásról beszél

A Bayern München vezetése viszonylag gyorsan megtalálta Carlo Ancelotti végleges utódját a bajor sztárcsapat kispadjára. Azonban mint már akkor kiderült Jupp Heynckes csak az idény végéig kapott szerződést a „tűzoltó” szerepét.

Borussia Dortmund v Bayern Munchen - German Bundesliga

Nos, a Die Welt legfrissebb interjújából kiderül, hogy nem is biztos, hogy a Bayern vezetői voltak azok, akik csak jövő nyárig adtak lehetőséget Heynckes-nek. Ugyanis a 72 esztendős sztáredző elmondása szerint ő az, aki már az elején tisztázta, hogy bármennyire is szereti a csapatot, nem szeretné hosszabb távon látni magát a kispadon.

Természetesen már így is hatalmas szerencséje a Bayernnek, hogy a gárdát tökéletesen ismerő Heynckes elvállalta a feladatot, és máris visszavezette Mülleréket a Bundesliga élére.

A ma megjelenő Welt am Sonntagban természetesen a mönchengladbach-i születésű szakember másról is beszélt, nem csak a saját szerződéséről:
„Nem, lehetetlen, hogy maradjak. Már ősszel jeleztem, és meg is beszéltük, hogy nem szeretném tovább is irányítani a csapatot. Robben újra élvezi a labdarúgást, és nem tűnik már 33 évesnek. Kitünő példakép a fiatal játékosok számára, mert sokaknak van tehetsége, megfelelő szakmai hozzáállás nélkül. Arjennek nem kell mondanom, hogy mindent 100%-osan csináljon, mert mindenképpen azt teszi. Szereti a munkáját, szeret játszani.” – dicsérte holland szélsőjét a veterán német edző.

Állítólag a Bayern München nagy edzőkeresésben van, ám a hírek szerint az illetékesek még nem találtak megfelelő jelöltet, aki átvehetné nyártól a csapat irányítását. Van egy olyan sejtésünk, hogy Karl-Heinz Rummenigge komolyan számol a lehetőséggel, hogy rábeszélje Heynckes-t a maradásra…

Balogh József