Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a 12. forduló számokban

Sorozatunkban minden héten bemutatjuk a spanyol bajnokság, azaz a La Liga adott fordulójának legérdekesebb adatait, történéseit, szerepléseit kifejezetten a számokra kihegyezve. Lássuk, mit hozott nekünk a 12. forduló!

w_900x700_2108360112

Forrás: laliga.es

5. Az Eibar hétfő este 5-0-ra nyert a Betis ellen, ami a legnagyobb arányú győzelmük volt eddig a La Liga történetében.

8. A Celta Vigo dán válogatott játékosának, Pione Sistónak van a szezonban eddig a legtöbb gólpassza, szám szerint 8, miután a Sevilla ellen előkészítette csapattársa, Maxi Gomez találatát.

10. A Getafe legutóbbi 10 mérkőzésén betalált az ellenfél hálójába, amit még soha nem értek el a spanyol első osztályban. A hétvégén az Alavesnek rúgtak 4 gólt.

20. A Barcelona csatára, Luis Suarez a 20. dupláját szerezte a La Ligában, miután kétszer is betalált szombaton a Leganes hálójába.

24.  A Valencia zsinórban a 8. mérkőzését nyerte meg a bajnokságban, és a klub történetében először zsebelték be hibátlanul a megszerezhető 24 pontot, miután idegenben legyőzték az Espanyolt.

36. A Real Madrid Atletico elleni gól nélküli döntetlenjével először nem tudott betalálni idegenben a bajnokságban 36 mérkőzés óta.

732. A Barcelona francia védője, Samuel Umtiti már 732 passznál tart a szezonban, ennél többet egy játékos sem passzolt még a bajnokságban.