Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Hat élvonalbeli klub is fizethet

Ezúttal csütörtökön is összeült a Fegyelmi Bizottság, amely most a klubok felé kirótt büntetésekről döntött.

maxresdefault (1)

Szurkolói miatt fizethet a Haladás. –  fotó: brucki.blogspot.com

Az élvonalbeli bajnokságban szereplő tizenkét együttes közül hatan fizethetnek különböző okokból. Új stadionját avatta szombaton a Haladás immár tétmeccsel is, s mint ismert, győzelemmel abszolválta a Ferencváros elleni összecsapást, ám visszaesőként 250 ezer forintos bírságot kapott a vasi klub. Az indoklás szerint rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírást sértettek meg, illetve a szurkolóik sem fogták vissza magukat. Ugyanígy járt a fővárosi együttes is, amely szintén 250 ezer forintos bírságot fizet hasonló okokból – kivétel természetesen a rendezési előírások megsértése.

A Vasas – Loki meccs után is mindkét fél utalhat. Ellenfél szidalmazásáért az angyalföldiek 150 ezer, a Loki 200 ezer forintot kénytelen utalni az MLSZ-nek.

A Diósgyőr – Újpest rangadó után sem maradt el a szankció. A házigazdákat és az Újpestet is egyaránt 250 ezer forintos bírsággal sújtották. Rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata, valamint a szurkolók másokat megbotránkoztató rigmusai szerepeltek az indokok közt.

Az NB II-ben a győri házi rangadón az ETO FC 200 ezres büntetést kapott visszaesőként. Mindezt tárgyak játéktérre dobálásáért, másokat megbotránkoztató magatartásért (a játékvezető és más sportszervezet szidalmazásáért).

~GS~