Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! A Bundesliga törpéje csapott le a holland óriásra – hivatalos

Nigel de Jong neve valószínűleg nem ismeretlen azok számára, akik már az előző világbajnokságokat is végigkövették. A holland válogatott rendkívüli agresszivitásáról és kiállhatatlan természetéről hírhedt védekező középpályása az előző évek hajmeresztő klubváltásai után most ismét váratlan helyen kötött ki…

de_jong_mainz

A Bundesligaban szereplő Mainz csapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a 81-szeres holland válogatott Nigel de Jongot.

A középpályás így 2009. után térhet vissza a német élvonalba, ekkor a Hamburg csapatát hagyta ott a Manchester City szolgálatáért.

De Jong karrierje igencsak mozgalmasra sikeredett az utóbbi években: csapatainak többsége minősíthetetlen hozzáállása miatt intett neki “agyőt”. A manchesteri félresikerült kalandból a Milan mentette ki, ahol egy darabig ment neki a játék, ám 2016-ban a kevés lehetőség miatt távozott a Los Angeles Galaxyhoz. Szinte el sem kezdődött jenki-pályafutása, máris rábólintott a török Galatasaray ajánlatára.

A másfél éves törökországi “vakáció” után került hát most a Mainzhoz, akiknek még csak átigazolási díjat sem kellett fizetniük a kelletlen gladiátorért.

A németek de Jongba vetett bizalmát tökéletesen mutatja a tény, hogy új szerződése mindössze fél (!!) évre szól

Írta: Wernigg Márton