Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

10 német fiatal, akik az USA válogatottját választhatják – 3. Rész

A bundesliga.com oldalán jelent meg a közelmúltban egy érdekes cikk, amelyben tíz olyan játékost mutatnak be, akik Németországban születtek, de amerikai állampolgársággal is rendelkeznek. Ezeket a fiatal játékosokat a közeljövőben a német mellett az amerikai labdarúgó szövetség is megkeresheti, abból a célból, hogy inkább a tengerentúli csapatot képviseljék.

us

Az Amerikai Egyesült Államok nemzeti együttese kisebb, nagyobb meglepetésre nem lesz ott a nyáron megrendezésre kerülő oroszországi labdarúgó Világbajnokságon. A 2022-es qatari vb-ről nem szeretnének lemaradni, s ezt az egész országban így gondolják. A kijutásban nagy segítségre lehetnek azok a játékosok, akik Németországban tanulták futball csínját-bínját és emellett amerikai útlevéllel is rendelkeznek.

Három részes sorozatunk utolsó epizódjában négy fiatal tehetséget mutatunk be. Az 1. és 2. rész itt és itt tekinthető meg.

A sorozat harmadik felvonása egy a Bayern München második csapatában futballozó támadó középpályással kezdődik. Timothy Tillman a bajor klub első csapatának az ajtaján kopogtat már. A 19 esztendős játékos a Német Szuperkupában már nevezve volt a felnőttek közé, tehát ő is győztesnek vallhatja magát. A német U15-ös válogatottól kezdve minden korosztályt megjárt, így ha ebben az ütemben fejlődik tovább a játékos, akkor az egyik legnagyobb skalp lehetne az amerikai válogatott számára.

timothytillman

Az idősebb Tillman már a felnőtteknél kopogtat. (kép: bundesliga.com)

A folytatásban egy újabb Tillman srác következik. Malik, Timothy öccse és ő is jó géneket örökölt. Természetesen Malik is a Bayern kötelékébe tartozik, ahol az U17-es csapatot erősíti, annak ellenére, hogy csak 15 esztendős. Ugyanakkor a korához képest nagyon éretten játszik a középpálya közepén a szakértők szerint. A bajnokságban mindössze két mérkőzést hagyott ki a játékos sérülés miatt.

malikt

Malik Tillman a korához képest sokkal magasabb szinten futballozik. (kép: bundeliga.com)

A következő főszereplőnk szintén még csupán 15 esztendős. Maximilian Dietz a Freiburg U17-es együttesében szerepel fiatal kora ellenére. A hozzáértők szerint a vérbeli középső középpályás a lehető legjobb helyen van a fejlődése szempontjából. Az igazán nagy kerettel, 44 fővel dolgozó U17-es együttesben is megkapta már többször is a lehetőséget Dietz.

Sorozatunk zárásaképpen pedig Kevin Lankford-ot említjük meg. Akik követik a Bundesliga 2-t, azok már találkozhattak a fiatal játékos nevével. A Heidenheim csapatát erősítő 19 esztendős támadó már a második profi szezonját tölti a csapattal. Gólt még ugyan nem szerzett Lankford, ugyanakkor igencsak fényes jövőt jósolnak neki, de az áttörés még várat magára. Természetesen az amerikai szövetségnél is látnak benne potenciált, ezért is hívták már be az U19-es válogatottba.

pickford

Lankford már a profik között bizonyít. (kép: bundesliga.com)

Vajon a 10 bemutatott játékos közül ki fog igazán befutni, illetve kire tart majd igényt a német vagy az amerikai szövetség? Idővel minden kiderül…