Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Juventus – Tottenham összecsapás legfontosabb statisztikái

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének odavágóján Torinóban a Juventus 2-2-s döntetlent játszott a Tottenham ellen. A meccs bőven tartogatott izgalmakat, de ezen felül több rekord is megdőlt és beállításra került a találkozón – ezeket gyűjtöttük most össze!

Juventus+v+Tottenham+Hotspur+UEFA+Champions+is99wLAk9CwlEriksen (jobbra) góljával alakult ki a Juventus – Tottenham párharc odavágójának végeredménye, így teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése (forrás: zimbio.com)

Nagyon jól kezdett a Juventus a Tottenham elleni BL-nyolcaddöntő tegnap esti első felvonásán a tavalyi finalista otthonában. Végül nagy izgalmak közepette iksz lett a találkozó vége, a párharc pedig teljesen nyílt maradt a március 7-i londoni visszavágóra. Cikkünkben a találkozóhoz köthető legfontosabb adatokat gyűjtöttük most össze.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ • ODAVÁGÓ
Juventus – Tottenham Hotspur • 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Higuaín (3.; 9. – büntetőből), ill. Kane (35.), Eriksen (71.)

• A Juventus 2016 februárja óta hazai pályán a BL-ben nem kapott 2 gólt. A Tottenham előtt kétszer egy Bajnokok Ligája meccsen a Zebrák kapuját a Bayern tudta legutóbb bevenni – annak az összecsapásnak is 2-2 lett egyébiránt a vége.

• A Juve a legutóbbi 5 tizenegyeséből a BL-ben 3 kimaradt.

Juventus+v+Tottenham+Hotspur+UEFA+Champions+BdXfyHkzbG4lHiguaín kétszer is bevette tegnap este Lloris kapuját. Egyszer tizenegyesből volt eredményes az argentin, de egy büntetőt ki is hagyott a Juve támadója, aki így is szép adatokat mutathat fel az odavágón nyújtott teljesítményével (forrás: zimbio.com)

•  Gonzalo Higuaín a tegnap esti meccsen két büntetőből vette be a londoniak kapuját. Az argentin csatár ezzel immár a legutóbbi 7 kaput találó lövését gólra váltotta minden sorozatot figyelembe véve.

• Alex Sandro a 100. meccsét játszotta tegnap a Juve színeiben.

• A Juve a legutóbbi 22 BL-meccsén veretlen maradt hazai pályán (14 győzelem, 8 döntetlen).

• Buffonnék ezen felül immár az UEFA által megrendezett sorozatokat tekintve 27 mérkőzés óta veretlenek hazai pályán (16 győzelem, 11 döntetlen).

• A torinói gigász az egyik legkedvesebb gólt kapott klubok között az idényben. A Juventus meccsenkénti átlagban 0,68 gólt kap (34 meccsen 24 bekapott gól), így a Zebráknál csak a Barca (0,49), valamint az Atlético Madrid (0,54) áll jobban Európában minden sorozatot figyelembe véve.

• Harry Kane az első 9 BL-meccsén 9 gólig jutott, több találatig, mint bármely más futballista a sorozatban, beleértve Ronaldinho-t, Inzaghi-t, és Drogbát, valamint Diego Costa-t is! Ők, “csak” 8 gólig jutottak az első 9 Bajnokok Ligája meccseiken.

• Kane tegnapi góljáig Buffon a svédek elleni vb-pótselejtezőn kapott gólja óta 694 percig nem kapitulált.

• Ebben a szezonban Harry Kane-nél egy labdarúgó sem szerzett több gólt az 5 topliga játékosai közül minden sorozatot figyelembe véve, mint az angol. A Spurs gólvágója eddig 33 találatig jutott a 2017/2018-as szezonban!

• Harry Kane a honfitársát, a Liverpool legendás játékosát, Steven Gerrardot érte be tegnap – mindkét labdarúgó egy szezonon belül 7 gólig jutott 7 BL-meccsen. Ez a legtöbb találat, melyet angol labdarúgó szerzett ennyi találkozó alatt a legrangosabb európai kupasorozatban!

Juventus+v+Tottenham+Hotspur+UEFA+Champions+N7zEjc6XDlAlBuffon és Kane – előbbi többször is megnyerte az angol támadó elleni párharcát, ám egyszer a Spurs támadója örülhetett saját góljának, mellyel több rekorder lett (forrás: zimbio.com)

Visszavágó tehát március 7-én, szerda este 20:45-től. Akkor a Wembley-ben dől el minden, melyről szintén beszámolunk, és nagy eséllyel akkor is lesz miből szemezgetni rekordok és egyéb statisztikai adatokat tekintve.

Nagy Dávid