Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érzelmekkel teli forduló a Serie A-ban

A Serie A 28. fordulója minden bizonnyal az érzelmekről fog szólni. Rengetegen megemlékeztek már Davide Astoriról, de a pályára lépés mindenkinek pokolian nehéz lesz.

135213143-33e7c0d2-7533-4c8d-a3db-657b29c70b3f„Kis gesztus egy nagyszerű embernek” (Fotó: twitter.com)

Március 9., péntek

20:45 AS Roma – Torino (Digi Sport 1)

A Roma azon kevés csapatok közé tartozik, amelyik pályára lépett a múlt hétvégén. A Napoli elleni rangadót végül hatalmas meglepetésre 4-2-re megnyerték a farkasok, ezzel megszakítva a kék veretlenségi szériáját. Ezúttal a Torino lesz az ellenfelük, akik sajnos nem játszottak az előző fordulóban. Formájukat tekintve nem állnak túl jól, utolsó két meccsüket egyaránt elvesztették.

Március 10., szombat

20:45 Hellas Verona – Chievo (Digi Sport 2)

Városi derbit is rendeznek a 28. fordulóban. A borzasztó formában lévő Chievo, a még rosszabb formában lévő Veronához látogat. A Hellas pillanatnyilag a tabella utolsó előtti helyén állnak, de az előző bajnokijukon legyőzték a Torinot. A Chievo a legutóbbi tizenkét mérkőzéséből csupán egyszer tudott nyerni, mellette kilencszer kikaptak.

Március 11., vasárnap

12:30 Fiorentina – Benevento (Digi Sport 1)
15:00 Juventus – Udinese (Digi Sport 1)
15:00 Cagliari – Lazio (Digi Sport 2)
15:00 Bologna – Atalanta
15:00 Crotone – Sampdoria
15:00 Sassuolo – SPAL
18:00 Genoa – AC Milan (Digi Sport 2)
20:45 Inter – Napoli (Digi Sport 1)

Pokolian nehéz bajnoki vár a Fiorentinára. A lilák nem csak csapatkapitányukat vesztették el, hanem jó barátjukat is, aki igyekezett mindig segíteni csapattársainak, és aki jókedvével mindig vidámságot csalt mások arcára. Davide Astori mindössze 31 éves volt. Utolsó útjára több ezer ember kísérte, köztük a Juventus, a Roma, a Milan és az Inter játékosai. A Benevento egy egyedi mezzel búcsúzik Astoritól. A Juventus hálás lehet a Romának, hogy végre megtörték a Napoli győzelmi szériáját. Ezzel viszont semmire sem mennek, ha vasárnap nem győzik le az Udineset. A zebrák magabiztosak lehetnek, hiszen a Bajnokok Ligájában megverték, ezzel együtt kiütötték a Tottenhamet. Az Udinese legutóbb csúnyán kikapott a Juvétól, így van mit törleszteniük. Azonban formájukat tekintve kérdéses, hogy vissza tudnak-e vágni. A Cagliari is gyászol. Astori közel kétszáz találkozón erősítette csapatukat, így – a Fiorentinával együtt – visszavonultatják az általa viselt 13-as mezszámot. A Lazio szerencsétlen módon kapott ki az előző körben, mivel a 93. percben kaptak gólt a Juventustól. Csütörtökön az Európa-ligában is pályára lépett az égszínkék alakulat, a Dinamo Kijiv ellen egy döntetlenre futotta. A Genoa három győzelem után újra vereséget szenvedett a bajnokságban. Ezúttal a bombaformában játszó AC Milan lesz az ellenfelük, akik már tizenhárom mérkőzés óta veretlenek. Az előző fordulóban az Interrel csaptak volna össze Gattuso fiai. Az Inter ezúttal a listavezetőt látja vendégül. Legutóbb Nápolyban 0-0-ás döntetlent játszottak egymással a felek, de a Napolinak győznie kell, ha továbbra is az élen akar maradni. A forduló rangadóját vasárnap este rendezik.

Mihók Richárd