Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Böde mesterhármas, a Fradi kiütéssel nyert

Egy pillanatnyi esélyt sem hagyott ellenfelének a Ferencváros a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (NB I) 22. fordulójában, avagy a Balmazújváros egy komoly verésbe szaladt bele a Groupama Arénában. 

wefdfb

1. félidő: Hamar egyértelművé vált, hogy a hazai csapat akarata fog érvényesülni a mérkőzésen, szűk negyedóra után már a vezetés is megvolt Thomas Doll csapatának. Gorriaran lövést követően Paintsil fülelte le a kipattanót és lőtt a hálóba (1:0). A vendégek kapuja előtt Otigba és Blazic okozott további riadalmat, míg Shindagoridze éles szögből és távolról is tesztelte Dibuszt. A válogatottba is meghívót kapó Botkát sérülés miatt kellett lecserélni, a vendégek grúz légiósa pedig tovább próbálkozott, 30 méterről is eleresztett egy kísérletet. A félidő hajrájában aztán egy Böde fejes centikkel kerülte csak el a kaput, majd a csatárt buktatták a hosszabbításba, a Fradi pedig büntetőhöz jutott. A tizenegyest Varga Ronald értesítette, így növelve a zöld-fehérek előnyét a szünetre (2:0).

bode-daniel

2. félidő: A második játékrész folyamatos hazai nyomással rajtolt, Böde lövését előbb még sikerült blokkolni, majd Otigba elől mentett a vendégek kapus. Az 54. percben aztán a tavaszt hatalmas formában kezdő Böde Dániel is feliratkozott a góllövők közé (3:0). A Varga Roland helyére érkező Nagy Dominik szinte rögtön kiharcolt egy újabb büntetőt, azt azonban Böde a kapusba lőtte. Ha nem hibázik a válogatott csatár, akkor a 64. percben már mesterhármast ünnepelhetett volna, ugyanis Paintsil középre passzolt labdáját ezúttal sikerült a hálóba juttatnia (4:0). A folytatásban Moutari, Gorriaran és Nagy Dominik kísérleténél hiba csúszott a gépezetbe. A végén aztán Böde Dánielnek összejött a mesterhármas, a gól után a játékvezető egyből lefújta a meccset (5:0).

Győzelmével Thomas Doll csapata javította a DVTK elleni fiaskót és kérdés, hogy este a Videoton botlik-e majd a miskolciak ellen, vagy eltávolodhat egymástól a két csapat.

További eredményekért KATT!

Ferencváros – Balmazújváros 5:0 (2:0)
Helyszín: Groupama Aréna; Vezette: Bognár T.
Gólszerzők: Paintsil (13.), Varga R. (45+2.-büntető), Böde (54., 64., 90+4.), ill.
Sárga lap: Paintsil (2.), Leandro (38.), Lovrencsics (46.), ill. Habovda (66.), Uzoma (75.)
Kiállítás: – ill. –

Ferencváros: Dibusz – Botka (Lovrencsics G. 28.), Otigba, Blazic, Marcos Pedroso – Leandro, Gorriaran, Varga R. (Nagy D. 58.), Paintsil (Georgijevic 75.), Moutari – Böde. Vezetőedző: T. Doll

Balmazújváros: Horváth L. – Uzoma, Tamás, Póti, Habovda – Haris, Maisuradze (Rus 74.), Sigér, Vajda (Rudolf 65.) – Andric (Kamarás 82.), Shindagoridze. Vezetőedző: Horváth F.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 10. 190025