Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos Juve siker, a Napoli kezd lemaradni – videóval

A Juventus a február 25-én elmaradt találkozóját pótolja az Atalanta ellen. A zebrák már így is vezetik a tabellát, de most még tovább növelhetik előnyüket a Napolival szemben. 

Higuain hasonlóan ünnepelte gólját, mint Vitor Hugo (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Az első tíz percet nagy elánnal kezdte a Juve. A 19. minutumban Matuidi egy szögletet követően helyzetbe került, ám lövését blokkolni tudták. Tíz perccel utána, azonban megtört a jég és megtört az Atalanta védelme. Douglas Costa remek labdáját Higuain gurította a kapuba (1-0). Hiába pörgött fel ettől a vendég csapat, néhány pillanattal később a bombaformában lévő Dybala megszerezhette volna a második gólt is, szerencséjükre azonban Berisha hárítani tudott. Az első félidőben több helyzetre már nem maradt idő.

2. félidő: Mindkét klub erősen kezdte a második játékrészt. A 64. minutumban Costát szöktették, azonban nem találta el a kaput. Két perccel később egy óriási kavarodás végén Pjanic a felső lécet trafálta el. A vendégek nem igazán tudtak a zebrák kapuja előtt veszélyesek lenni. Aztán a 79. percben Mancini óriási butaságot csinált, hiszen egy perc alatt kiállíttatta magát. Az első szabálytalansága teljesen értelmetlen volt, míg másodjára valahogy meg kellett állítania Higuaint… így sikerült. Az ezt követő szabadrúgást Pjanic a sorfalba vágta, de két perce rá ismét eredményes tudott lenni a Juventus. Egy hipergyors kontra után Higuain az üresen maradt Matuidinek passzolt, akinek nem volt nehéz dolga (2-0). A mérkőzés végére elszabadultak az indulatok, a bíró nem győzte elővenni a sárga kártyáját. Ennek ellenére a hármas sípszó után pacsikkal váltak el a felek.

Juventus – Atalanta 2-0 (1-0)
Helyszín: Allianz Stadium; Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Higuain (29.), Matuidi (81.) – ill. –
Sárga: Alex Sandro (72.), Benatia (82.), Asamoah (91.) – ill. – Hateboer (47.), Cristante (61.), Mancini (78.), de Roon (82.)
Kiállítás: – ill. – Mancini  (79.)

Juventus: Buffon – Lichtsteiner (De Sciglio 50.), Benatia, Chiellini, Asamoah –  Pjanic, Matuidi, Douglas Costa, Dybala, Mandzukic (Sandro 62.) – Higuain. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Atalanta: Berisha – Toloi, Mancini, Palomino – Hateboer (Cornelius 70.), de Roon, Haas (Spinazzola 57.), Gosens (Petagna 65.) – Cristante, Iličić, Gomez. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója:

Mihók Richárd