Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Leekens a vereség után is optimista

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a magyar válogatott Kazahsztán után Skócia ellen is kikapott a második felkészülési mérkőzésén. A játékosok és a szurkolók is csalódottak, George Leekens szövetségi kapitány viszont pozitívan látta a mérkőzést. 

mlsz-sajtotajekoztato-fdm-36-e1511810696512-1024x576

Forrás: mlsz.hu

A belga szakember optimista, hiába szenvedett két meccsen két vereséget eddig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. A mérkőzés után úgy értékelt Leekens, hogy a skótok ellen már látott pozitívumokat a pályán, amelyekből már tudnak építkezni a jövőben. A kapitány így értékelt a lefújás után:

“A védekezésünk működött és a helyzeteink is megvoltak, de nem váltottuk őket gólra. Szervezettebbek voltunk, a mentalitásunk is megfelelő volt, nem adtunk annyi ajándék labdát az ellenfélnek és legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy láttam a változást, ez pedig magabiztosságot adhat júniusra. Gyűlölök veszíteni, de el kell fogadnunk ezt a vereséget. A tizenegyest majd visszanézzük, hogy valóban az volt-e, és talán Szalai Ádám ellen is volt egy meg nem adott büntető, de ne a játékvezetőre mutogassunk. Természetesen mindannyian csalódottak vagyunk az eredmény miatt, de a fejlődés miatt büszkék is lehetünk. Amikor a játékosok a könnyeikkel küszködnek, akkor látszik, hogy mennyire fontos nekik a válogatott. Látom, hogy mindent beleadnak, ami tőlük telik. Úgy gondolom, hogy kiszolgáltuk a közönséget, és ilyen hangulatban és hozzáállással nagyon szívesen folytatom a munkát. A mostani mérkőzés sok magabiztosságot kölcsönzött a játékosoknak és nekem is.”