Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: a gödör aljáról jött vissza a Csaba

Lejátszották a Merkantil Bank Liga 31. fordulójának meccseit, a listavezető és a második helyezett sem tudott nyerni, míg a ZTE emberhátrányban is fontos pontot szerzett a Nyíregyháza ellen.

1200varda_960px (1)

fotó: nso.hu

Fordulatokban gazdag összecsapáson ikszelt a Szeged 2011 ellen az MTK Budapest. A hazaiak szereztek vezetést, majd Lencse és Vass Patrik góljaival fordított a listavezető, mígnem a lefújás előtt egyenlíteni tudott a gyulai alakulat. A krónikához tartozik, hogy Germán Tamás 2-1-es vendégvezetésnél büntetőt rontott. Nem tudott nyerni a Kisvárda sem. A második helyen álló várdaiak a Budaörssel szemben buktak pontokat. Pedig vezettek is Kondás Elemér tanítványai, de a második félidő elején egyenlíteni tudott a házigazda budaörsi együttes.

A Békéscsaba és a Gyirmót is a dobogóra hajt, így nem meglepő, hogy az azonos játékerőt képviselő csapatok csatáján pontosztozkodás született. A győriek két góllal is vezettek, innen állt fel a viharsarki alakulat úgy, hogy az egyenlítő gólt Birtalan Botond tizenegyesből szerezte, s a Gyirmót emberhátrányban fejezte be a találkozót.

A többi összecsapáson kiemelkedik a kiesőjelölt korábbi bajnok ZTE pontszerzése a Nyíregyháza ellen. A zalaiak az utolsó negyedórát töltötték emberhátrányban, így még inkább felértékelődik az egy pont. Egyre kilátástalanabb helyzetben a Soproni VSE, amely ezúttal a Kazincbarcika otthonában vérzett el. Bekő Balázs csapata immár tizenkilenc pontos hátrányban van a még bennmaradást jelentő helytől, ez pedig alighanem azt jelenti, hogy búcsúzik a második vonaltól, jövőre az NB III-ban szerepel majd.

Eredmények:
Gyirmót FC – Békéscsaba 2-2
G.: Horváth R. (19.), Sandal (41.) ill. Mészáros M. (46.), Birtalan (83., 11-esből)
Kiállítva: Lázár P. (82., kezezésért)

Szeged 2011 – MTK Budapest 2-2
G.: Germánt T. (29.), Farkas M. (90+3.) ill. Lencse (34.), Vass P. (45.)

Kazincbarcika – Sopron 1-0
G.: Tóth Sz. (29.)
Kiállítva: Harangozó (90+1., második sárgával)

Budafoki MTE – Siófok 0-2
G.: Vólent (57.), Petneházi (67.)

Vác – Cegléd 1-1
G.: Zsolnai (71.) ill. Nyilas E. (22.)

Szolnok – Csákvár 2-4
G.: Olasz D. (51.), Farkas A. (82.) ill. Bobál G. (19.), Király B. (42.), Rétyi (54., 79.)

Budaörs – Kisvárda 1-1
G.: Csobánki (59.) ill. Sergiu (45.)

Nyíregyháza – ZTE FC 0-0
Kiállítva: Devecseri (76.)

Dorog – ETO FC 1-0
G.: Faragó (33.)

Soroksár – Mosonmagyaróvár 0-0

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~