Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: megszenvedett a listavezető, botlott a Várda

Alighanem eldőlt a bajnoki cím sorsa, miután a Kisvárda kikapott a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában, míg az MTK Budapest nehezen legyőzte a sereghajtót.

AX2U7993

Némi meglepetéssel indult a játéknap az NB II-ben, hiszen a második helyen álló Kisvárda a Dorog ellen lépett pályára, s hagyott három pontot a Buzánszky-stadionban, ezzel helyzetbe hozták az MTK Budapestet, amely, ha nyer, bebiztosíthatja bajnoki címét. De még közben is volt összecsapás.

A középmezőnyben álló Csákvár és Budaörs összecsapásából utóbbi került ki győztesen, a Pest megyei együttes szűk, egygólos győzelmet aratott riválisa felett, miközben a kiesés elől menekülő Szeged 2011 nem bírt a Mosonmagyaróvárral. A korábbi élvonalbeli együttesek közül a Győri ETO és a Békéscsaba is magabiztosan hozta saját meccsét, így még a második helyért is izgalmas csata várható. Merthogy a Várda botlásával a viharsarkiak hat pontra megközelítették riválisukat öt fordulóval a vége előtt. A lila-fehérek Szolnokon nyertek kiütéssel négy különböző gólszerzővel, a Szolnok csak szépíteni tudott. Az ETO FC a Kazincbarcika vendégeként szereztek négy gólt. A barcikaiak kettő-kettőig tartották magukat, ám aztán robbantott a kisalföldi alakulat, s nyerte meg magabiztosan a bajnokit. Hiába volt a hétvégi siker, a ZTE a Soroksár vendégeként szenvedett vereséget, így aztán ismét közel került a kiesőzónához, sőt, le is csúszott a vonal alá, igaz, még van esélye megkapaszkodni 2002 bajnokának a második vonalban.

Ami a listavezető MTK Budapestet illeti, a sereghajtó Sopron megnehezítette a kék-fehérek dolgát. A vezetést a házigazda fővárosiak szerezték meg, melyet a második játékrész elején Gyürki révén egyenlített, de aztán bő húsz perc alatt újabb három góllal elhúzott az MTK, s meg is nyerte az összecsapást, mely után immár tizenhárom pont a listavezető előnye, ezzel alighanem meg is nyerte a bajnokságot, hiszen elég immár két pontot szereznie a hátralévő öt fordulóban.

Eredmények:
Dorog – Kisvárda 1-0
G.: Fürjes (5., 11-esből)

Budaörs – Csákvár 2-1
G.: Pethő (73.), Czvitkovics (90+4.) ill. Nagy Zs. (9.)
Kiállítva: Csonka (70., gólhelyzetben szabálytalankodott, Csákvár)

Szeged 2011 – Mosonmagyaróvár 0-0

Szolnok – Békéscsaba 1-4
G.: Pintér N. (79.) ill. Viczián (32.), Nagy I. (43., 11-esből), Gyurján B. (68.), Gránicz (69.)
Kiállítva: Horgosi (62., második sárga lappal, Szolnok)

Soroksár – ZTE FC 2-0
G.: Silye E. (35.), Huszák (65.)
Kiállítva: Polényi (87., második sárgával, ZTE FC)

Kazincbarcika – ETO FC 2-4
G.: Heil (49.), Kanalos (71.) ill. Szatmári L. (17.), Magasföldi (21.), Zamostny (77.), Erdélyi (85.)

MTK Budapest – Sopron 4-1
G.: Balogh B. (22.), Kanta J. (68.), Lencse (75.), Schäfer (90.) ill. Gyürki (57.)

Budafok – Cegléd 2-1
G.: Kovács D. (15., 45.) ill. Damásdi A. (51.)

Gyirmót FC – Vác 0-0

csütörtökön játszák:

18.00 Nyíregyháza – Siófok – tv.: M4 Sport

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~