Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: kihasználta a listavezető botlását a Kisvárda

Lassan-lassan célegyenesbe fordul a Merkantil Bank Liga is, ahol a listavezető MTK Budapest nagy meglepetésre csak ikszelt a kiesőjelölttel, míg az üldöző Kisvárda nyert, így közelebb lopakodott a már feljutó fővárosiakhoz.

AX2U2409

Zalaegerszegen indult a futball-vasárnap az NB II-ben, de nem sokáig örülhettek a házigazdák, akik pontokat hagytak veszni a Kazincbarcika ellenében. Korán vezetést szerzett a kék-fehér alakulat, az utolsó negyedóráig többször is eldönthették volna az összecsapást, mivel azonban nem tették, izgalmassá vált a hajrá. Előbb egyenlített a Barcika, majd újabb ZTE-vezetést követően a lefújás előtti pillanatokban megmentették az egyik pontot Koleszár György tanítványai.

Ami a kora esti összecsapásokat illeti, a listavezető MTK Budapest abban a tudatban lépett pályára Mosonmagyaróváron, ha nyer, bajnok. Miután azonban a fővárosiak döntetlenre végeztek, adott az ok a fiesztára. A már feljutó kék-fehérek kétgólos hátrányba kerültek a második félidő elejére, ellenben nagy hajrával egy pontot megmentettek. Schäfer szerezte a pontot érő gólt a ráadás végén.

Ezt kihasználta a Kisvárda, s közelebb lopakodott, igaz így is tetemes a hátránya, hiszen kilencpontos deficitet kellene ledolgoznia négy forduló alatt. Ugyanakkor a Soroksár elleni győzelem azt jelenti, hogy lényegében eldőlt a két feljutó, bár matematikailag a Békéscsaba és a Nyíregyháza előtt is van esély, de igen csekély. A viharsarkiak tíz, a szabolcsiak tizenegy pontos hátrányban vannak, így jövő héten végleg pont kerülhet a lényegi kérdések végére. A lila-fehérek hazai környezetben kaptak ki a Budafoktól, míg a Szpari nem bírt a Csákvárral. Ami a kiesőjelölteket illeti, a Sopron már biztosan az NB III-ban folytatja jövőre, míg a Szegedre sem vár jobb sors, ha így folytatja. A csongrádiak ugyan március 28-a óta nem szenvedtek vereséget, ám a sorozatban begyűjtött hat döntetlennel sokra nem mennek. Érdekesség, hogy ez a hat döntetlen négy gólnélküli pontosztozkodás mellett két 2-2-t hozott. De továbbra is veszélyzónában tanyázik a Váccal ikszelő Szolnok, valamint a Dorogtól vereséget szenvedő Siófok is. Izgalmas lesz tehát a bajnoki hajrá.

Eredmények:
ZTE FC – Kazincbarcika 2-2
G.: Króner (35.), Vernes (76.) ill. Belényesi Cs. (75.), Boros (80.)

Cegléd – Budaörs 1-2
G.: Asztalos (48.) ill. Sajbán Máté (13.), Lengyel B. (65., 11-es)
Kiállítva: Farkas A. (90., Cegléd)

Békéscsaba – Budafok 0-1
G.: Ihrig-Farkas (52.)

Vác – Szolnok 0-0

Mosonmagyaróvár – MTK BFC 2-2
G.: Lőrinczy (39., 57.) ill. Gengeliczki (86.), Schäfer (90+3.)

ETO FC – Szeged 2011 0-0

Kisvárda – Soroksár 3-1
G.: Horváth Z. (9., 54.), Oláh G. (86.) ill. Gyömbér (67.)

Siófok – Dorog 0-1
G.: Mészáros Á. (2.)

Csákvár – Nyíregyháza 1-1
G.: Tamás N. (32.) ill. Pekár (51., 11-es)

Sopron – Gyirmót 1-2
G.: Gyürki (60.) ill. Horváth R. (77.), Varga P. (84.)
Kiállítva: Varga R. (85., Sopron)

A bajnokság állása:

nb ii

~GS~