Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berágott két játékosára a német szövetség

Kisebb balhé alakult ki a német labdarúgó-válogatottnál Mesut Özil és Ilkay Gündogan miatt, amiért a két játékos Londonban találkozott Recep Tayyip Erdogannal, Törökország miniszterelnökével.

Törökország első embere a napokban utazott Londonba hivatalos látogatás céljából. A török nagykövetségen Mesut Özillel és Ilkay Gündogannal és a török válogatott Cenk Tosunnal is találkozott az elnök, akivel mindhárman fotózkodtak, valamint meg is ajándékozták őt egy-egy dedikált mezzel. Ráadásként Gündogan dresszén a következő felirat volt látható: „Nagy tisztelettel az elnökömnek.”

Meglepetésre Özil még az Instagram oldalán is megosztotta az Erdogannal készült közös képet, ami igazán meglepő hatást keltett, hiszen a futballista korábban már nyíltan is elhatárolódott a politikai nézeteinek megosztásától. A képet Özil azóta eltávolította az oldaláról.

Természetesen a német szövetségnél reagáltak az esetre. Reinhard Grindel, a DFB elnöke a következőképp kommentálta az ügyet.

„A német labdarúgó szövetségnél értelemszerűen tiszteletben tartjuk a bevándorló játékosok nem mindennapi helyzetét. Viszont a német szövetség a labdarúgással egyetemben kiáll olyan értékekért is, melyeket Erdogan úr kevésbé tisztel. Ha a játékosaink hagyják magukat kampánycélokra használni, az semmilyen formában nem tesz jót nekik. Ezzel a játékosok nem segítik a német szövetség integrációs törekvéseit.”

A DFB menedzsere, Olivier Bierhoff szerint a két labdarúgó teljesen elkötelezett Németország iránt, viszont nem voltak tisztában azzal, hogy az Erdogannal való találkozás milyen hatásokat vált majd ki. Ugyanakkor Özillel és Gündogannal el fognak majd beszélgetni az eset kapcsán.

A két labdarúgó egyébiránt megtalálható Joachim Löw bő keretében, amit a mai napon hirdetett ki a szövetségi kapitány a Világbajnokságra. Erről részletesebben itt olvashatnak.