Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Japán keretében 17 európai légiós van! – Íme a névsor

Már csak négy európai résztvevő, Belgium, Spanyolország, Svájc és Szerbia adós a bő, vagy a szűkített utazó keret és a tartalékok megnevezésével. Pénteken a japán kapitány Akira Nishino is megnevezte azt a 27 főt, akivel megkezdi a felkészülést a világbajnokságra.

JapanFA

Természetesen nem hiányozhatnak a legnagyobb nevek, Okazaki és Kagawa is ott van a japán keretben, valamint Nagatomo és Honda játékával is számol a kapitány. Japán a csoportmeccsek előtt három felkészülési mérkőzést is játszik még, Ghána, Svájc és Paraguay van az ellenfelek között. A csoportkörben Szenegál, Kolumbia és Lengyelország lesz az ellenfele a 17 európai légióst is felvonultató ázsiai válogatottnak.

Kapusok: Kavasima Eidzsi (Metz), Higasigucsi Maszaaki (Gamba Oszaka), Nakamura Koszuke (Kasiva)

Védők: Nagatomo Juto (Galatasaray), Szakai Gotoku (Hamburg), Makino Tomoaki (Urava), Sodzsi Gen (Urava), Endo Vataru (Urava), Josida Maja (Southampton), Szakai Hiroki (Marseille), Ueda Naomicsi (Kasima)

Középpályások: Haszebe Makoto (Eintracht Frankfurt), Kagava Sindzsi (Borussia Dortmund), Sibasaki Gaku (Getafe), Aojama Tosihiro (Hirosima), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka), Osima Rjota (Kavaszaki), Honda Keiszuke (Pacheco), Haragucsi Genki (Düsseldorf), Miszao Juto (Kasima), Inui Takasi (Eibar), Usami Takasi (Düsseldorf), Idegucsi Joszuke (Cultural Leonesa)

Támadók: Okazaki Sindzsi (Leicester City), Oszako Juja (1. FC Köln), Muto Josinori (FSV Mainz 05), Asano Takuma (VfB Stuttgart)

Szövetségi kapitány: Akira Nishino

Íme a résztvevő országok kihirdetett bő, vagy már szűkített keretei

Európa (14)

Oroszország
Franciaország
Németország
Horvátország
Anglia
Portugália
Lengyelország
Svédország
Dánia
Izland
Belgium

Spanyolország
Svájc
Szerbia

Dél-Amerika (5)

Argentína
Brazília
Uruguay
Kolumbia
Peru

Ázsia (5)

Ausztrália
Dél-Korea 
Irán
Szaúd-Arábia

Japán

Afrika (5)

Egyiptom
Nigéria
Tunézia
Szenegál

Marokkó

CONCACAF-zóna (3)

Mexikó
Panama
Costa Rica