Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Liverpool, Monaco és Napoli játékos is van Szenegál keretében

Vajon átlépi-e a határt idén egy afrikai csapat a világbajnokságon, lesz-e futballtörténelem? A szenegáli szűk keret többségében Európában légióskodó labdarúgókból áll, többen nem csak topbajnokságban, de topcsapatban is rúgják a bőrt. 

657014900.0

A szövetségi kapitány Aliou Cissé nem teketóriázott, bő keret helyett egyből az utazók névsorát hirdette ki. Természetesen nem maradhatott ki a Napoli kiválósága Kalidou Koulibaly, Keita Balde a Monaco támadója, illetve a csapat legnagyobb sztárja, a Liverpool alapembere Sadio Mané. Szenegál mellett például már a portugáloknak is szűkített névsora, melyből kimaradtak az FC Barcelona játékosai.

Kapusok: Abdoulaye Diallo (Rennes), Alfred Gomis (SPAL), Khadim Ndiaye (Horoya AC)

Hátvédek: Lamine Gassama (Alanyaspor), Saliou Ciss (Valenciennes), Kalidou Koulibaly (Napoli), Kara Mbodii (Anderlecht), Youssouf Sabaly (Bordeaux), Salif Sane (Hannover), Moussa Wague (Eupen)

Középpályások: Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham United), Alfred Ndiaye (Wolverhampton Wanderers), Badou Ndiaye (Stoke City), Cheikh Ndoye (Birmingham City), Ismaila Sarr (Rennes)

Támadók: Keita Balde (Monaco), Mame Biram Diouf (Stoke City), Moussa Konate (Amiens), Sadio Mané (Liverpool), Mbaye Niang (Torino), Diafra Sakho (Rennes), Moussa Sow (Bursaspor)

Szövetségi kapitány: Aliou Cissé

Íme a már korábban kihirdetett bő keretek

Argentína
Ausztrália
Brazília
Dánia
Dél-Korea 
Egyiptom
Lengyelország
Nigéria
Mexikó
Németország
Oroszország
Panama
Portugália
Irán
Horvátország
Izland
Tunézia
Peru
Costa Rica
Svédország
Uruguay
Anglia
Kolumbia
Franciaország