Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozik a Fiorentina sztárja, Milánóban dörzsölik a tenyerüket

Nyílt levélben köszönt el a Fiorentinától és szurkolóitól a toszkán klubnál négy szezont lehúzó, lejáró szerződésű középpályás, Milan Badelj. A horvát játékos következő állomáshelye nagy valószínéséggel a Milan lesz.

badelj

(Fotó: Milan Eye / Twitter)

Badelj kulcsszerepét a csapaton belül az is jól jelzi, hogy Davide Astori halála után őt választották csapatkapitánynak. Most azonban érzelmes levélben búcsúzott a klubtól. “Néha nem könnyű döntést hozni. Firenze az otthonommá vált, boldogságra és stabilitásra leltem itt. Egy futballista karrierje viszont rövid, és én próbára akarom tenni magam” – írta a 29 éves középpályás.

A Lazio, illetve korábban a Tottenham nevét is bedobták Badeljjel kapcsolatban, de a legvalószínűbb, hogy a Milan csap le rá. A Rossoneri már tavaly nyáron is igyekezett megszerezni a horvát válogatott focistát, a napokban pedig állítólag egy évi 2 millió eurót garantáló szerződéssel kínálták meg.

Badelj 2014 nyarán érkezett a Hamburgtól Firenzébe, ahol azóta 140 mérkőzésen lépett pályára, ezeken összesen hat gólt és tíz asszisztot jegyzett a kiváló védekező középpályás.