Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülési mérkőzés: Vidáék ellen ikszelt a Vidi

Az alsó-ausztriai Bad Arlachban találkozott felkészülési mérkőzésen a magyar bajnok Videoton és a Marco Rossival a szlovák élvonal harmadik helyén végző Dunaszerdahely.

Vida Kristopherék ausztriai szállásukon (Fotó: FC DAC 1904/Twitter)

A székesfehérváriaknál többeknek külön motivációt jelenthetett alighanem, hogy az újonnan kinevezett szövetségi kapitány előtt mutathatták meg magukat. Közben persze a túloldalon pályán volt Vida Kristopher, aki szintén számításba jöhet a nemzeti csapatnál, neki ezúttal egy órányi játék jutott.

A Vidi már a hetedik percben megszerezte a vezetést, Danko Lazovic kiugratásából Marko Scepovic talált a kapuba. Nem késett azonban sokáig a dunaszerdahelyiek válasza, hat perc múlva egy kontra végén Pacinda szolgálta ki az egyenlítő Bayót. A továbbiakban Huszti Szabolcs állt a legközelebb az első játékrészben a gólszerzéshez, a korábbi válogatott szélső 20 méterről bődületes kapufát lőtt.

Az 56. percben Pacinda villant, 14 méterről lőtt kapásból Bayo középre gurítása után, Kovácsik védett nagyot. A 61. percben aztán a  Vidi talált kapuba újra, ám Boban Nikolov gólját les miatt annulálták. A 70. percben a DAC cserecsatára, Divkovic került ziccerbe és maradt talpon Juhász belépője után is, de Kovácsik eszén ő sem tudott túljárni. A DAC összességében aktívabb volt a második 45 percben, de nem sikerült bevenniük a magyar válogatott hálóőr kapuját, maradt a döntetlen.

Mindkét csapatnak ez volt a harmadik edzőmeccse: a DAC egy cseh másodosztályú csapat ellen kikapott, majd egy osztrák másodosztályú csapatot vert. Szombaton a Ferencvárossal is összecsap majd a felvidéki alakulat, immáron újra otthonában, a MOL Arénában.

A Vidi eddig a felkészülés során az osztrák második ligás Kapfenberget győzte le, illetve a horvát Osijek ellen vérzett el. A magyar bajnok egyékbént július 10-én kezdi majd meg szereplését a Bajnokok Ligájában a luxemburgi Dudalange ellen.

FC DAC 1904 – Videoton 1-1 (1-1)
Helyszín:  Bad Erlach
Gólszerzők: Bayo (13.) ill. M. Scepovic (7.)
Sárga lapok: Bayo (36.) ill. Lazovic (23.), M. Scepovic (75.), Hadzic (76.)
Kiállítás: – ill. –

FC DAC 1904: Macej (Slancik, a szünetben) – Huk (Spiriak 71.), Satka, Kone – Kostrna, Herc, Ljubicic (Domonkos 71.), Simcák – Vida (Tretyekov 58.) – Bayo (Divkovic 58.), Pacinda (Almási 76.). Vezetőedző: M. Rossi

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius (Juhász 65.), Fiola, Stopira – A. Hadzic – Nikolov (Kovács I. 65.), Pátkai (Varga J. 65.) – Huszti (S. Scepovic 74.) – M. Scsepovics, Lazovics. Vezetőedző: M. Nikolic

Lasányi Csaba