Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: megnevezték a döntő és a bronzmérkőzés játékvezetőjét

Holnapután zárul a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság a döntővel, melyet megelőzően holnap délután rendezik meg a bronzmérkőzést. A torna két utolsó meccsére pedig kinevezték a játékvezetőket.

Az argentin Nestor Pitana vezeti majd a moszkvai döntőt! (forrás: fifa.com)

Vasárnap zárul az Oroszországban zajló labdarúgó-világbajnokság, így tehát már csak a bronzmérkőzés és a finálé van hátra, melyeknek a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) megnevezte játékvezetőit. A 3. helyért vívandó csatát, melyen Belgium és Anglia csap össze egymással az iráni Alireza Fagani vezeti majd. Az ázsiai sípmester az idei vb-n eddig három meccset vezetett – a Németország – Mexikó (0-1), a Szerbia – Brazília (0-2), és a Franciaország – Argentína (4-3) találkozókon fújta a sípot, míg a Uruguay – Franciaország (0-2) negyeddöntőn ő volt a tartalék játékvezető. A 40 esztendős Fagani tehát az angoloknak és a belgáknak is először, egyben utoljára vezet meccset ezen a világbajnokságon.

A döntőt argentin játékvezetőre bízták, vagyis Nestor Pitanára, aki eddig négy mérkőzésen fújta a sípot Oroszországban ezen a nyáron. Pitana bíráskodott az Oroszország – Szaúd-Arábia (5-0) nyitómeccsen, valamint a Mexikó – Svédország találkozón (0-3), ahogy ő vezette a Dánia – Horvátország (1-1) nyolcaddöntőt, és az Uruguay – Franciaország negyeddöntőt is. A 43 éves bíró tehát már mindkét finalistának vezetett meccset ezen a vb-n. Pitanának – aki korábban színészkedett is – egyébiránt ez a második világbajnoksága, s 2014-ben Brazíliában három csoportmeccset kapott. Egyben ő vezette az argentinok közül a legtöbb világbajnoki mérkőzést.

A világbajnokság bronzmérkőzését holnap 16 órától rendezik meg Szentpéterváron, míg a döntőt vasárnap 17 órától Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban.