Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaországból igazolt középpályást a Brighton – HIVATALOS

A Premier League-ben szereplő Brighton & Hove Abion csapata egy újabb igazolást jelentett be. Most a középpályájukat erősítették a francia bajnokságból érkező Yves Bissoumával.

Forrás: brightonandhovealbion.com

A francia sajtó már néhány nappal ezelőtt belengette, most pedig már hivatalossá is vált, hogy a Lille OSC fiatal középpályása, Yves Bissouma Angliában, a Brighton csapatánál folytatja. A 21 éves játékos 17 millió euró ellenében váltott klubot, és egy öt éves szerződést írt alá.

A mali származású középpályás hazájában kezdte pályafutását a Real Bamako csapatában, majd 2016-ban megvette a Lille, ahol először az utánpótlás csapatban kapott lehetőséget, majd fél évvel később felkerült a felnőttekhez. Az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 55 meccsen lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

Bissouma a Brighton hatodik igazolása a nyáron, a védelmet például a Bundesligából erősítették meg, hiszen a nigériai Leon Balogun érkezett a Mainzból, a brazil Bernardo Fernandes pedig az RB Leipzig csapatából. A dél-angliai csapat úgy tűnik mindent megtesz azért, hogy a sikeres bennmaradást követően a következő szezonban se legyen esélyük a kiesésre.