Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, melyik csapat mellett döntött Thiago Alcantara

Nem is olyan régen kezdtek felerősödni a hírek, miszerint Thiago Alcantara a nyáron elhagyhatja a Bayern Münchent és vagy a Real Madridba, vagy a Barcelonába szerződik. A jelek szerint sikerült döntést hoznia ez ügyben.

Az AS.com arról ír, hogy Thiago vissza akar térni nevelőegyesületéhez, az FC Barcelonába. A váltás adja magát, tekintve, hogy a gránátvörös-kékeknek amúgy is sok problémájuk van a középpályával, ahonnan ráadásul Paulinho is távozott. Habár a brazil Arthur megszerzése szinte biztosnak tűnik, nem ártana egy nála érettebb játékos is a keretben, akinek nem kell még több idő ahhoz, hogy beilleszkedjen a rendszerbe.

Igény tehát lenne Thiago szolgálataira, más kérdés viszont, hogy sikerül-e megegyezni a bajorokkal a megvételéről. A korábbi hírek 70 millió euró körüli összegekről szóltak, nem valószínű, hogy sokkal olcsóbban válna meg tőle a müncheni klub. Thiago 5 éve 25 millióért szerződött Németországba, a Bayern tehát jó üzletet csinált vele.

Ez persze nem az egyetlen terv Barcelonában a középpálya megerősítésére. Willian esetleges szerződtetéséről már mi is írtunk, a spanyol lap viszont a holland Frenkie de Jong és a PSG ásza, Adrien Rabiot nevét is említi.