Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szépen és durván búcsúztatják Özilt! – BOTRÁNY

Ugyan meglepő módon nálunk már nem vet túl nagy hullámokat Mesut Özil válogatottság-lemondása, de az ügy Németországban hatalmas felzúdulást keltett a hétvégén. A még mindig csak 29 esztendős Özil a formahanyatlása miatt kapott igazságtalan rasszista megjegyzések, és politikai nézeteinek helytelen kezelése miatt mondott le arról, hogy a továbbiakban a német válogatottat erősítse.

Mesut Özil valóban frontembere már hosszú évek óta a német válogatottnak, és az Arsenalnak. És valóban: a török származású egykori Real Madrid játékos igazi hangulatember. Ha jó kedvében van, akkor a világ egyik legjobbjaként szórja labdákkal a támadókat, ágyúz az ellenfél kapujára a tizenhatoson kívülről.

Azonban Özilnél most betelt a pohár, és a Nationalelf címvédőként elért gyalázatos vb-szereplése, majd az azt követő kritikák tömkelege miatt a hétvégén lemondta a válogatottságot. A támadó középpályást a torna előtt is sokan leszólták, lévén a nyugati sajtó számára nem túl népszerű elnökkel, Erdogannal pózolt vidáman, véka alá egyáltalán nem rejtve boldogságát.

Özilt rengeteg támogató üzenet örvendezteti meg a napokban barátai, egykori csapattársai részéről:

„Az egyik legjobb labdarúgó, akivel valaha is együtt játszhattam. Az emberek mindig emlékezni fognak arra, amit a karrierje során a német csapattal adott nekünk”

– tweetelte a Chelsea „germán” bekkje, Antonio Rüdiger.

„Öröm volt veled Barátom, Testvérem”.

– írta ezt Twitterén Jerome Boateng.

Eközben Özilt szerelméről biztosította török-svéd barátnője is:

„Mindig Veled leszek, és büszke vagyok Rád, Szerelmem.”.

És akkor végül itt a feketeleves:

„Örülök, hogy vége ennek a szellemnek. Évek óta mocskosan játszott. A 2014-es világbajnokság előtt nyerte meg az utolsó párharcát. Most meg elrejti magát és a pocsék teljesítményét a fényképe mögé.”

Uli Hoeness, a Bayern München elnöke. Ez kemény volt.