Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzött a Fradi az edzőmeccsen

Kihasználta a hétvégi NB I-es szünetet edzőmeccsen lépett pályára a Ferencváros. A Fradi az NB II élcsapatával a Vasassal mérhette össze tudását, s 1-0-ás sikerrel abszolválta az edzőmeccset.

(vasasfc.hu)

A Ferencvárosnál  természetesen hiányoztak a válogatottnál lévő játékosok, így több olyan focista is szerephez jutott, akik a bajnokságban eddig nem vagy csak elvétve játszottak. A kapuban előbb az ifjú Varga Ádám majd a szünet után Holczer Ádám védett. A védelemben újból pályára léphetett a több hónapos kihagyást maga mögött tudó Otigba Kenneth. Jobbhátvédként pedig (az eredeti posztja egyébként az is) Julian Koch is szerepet kapott. A német védőt Thomas Doll elfelejtette, de úgy néz ki, Szerhij Rebrovnál megkapja az esélyt a bizonyításra. Főleg úgy, hogy Lovrencsics Gergő mellett még a sérült Botka Endre tud ezen a poszton játszani, így mindenképpen alternatívát kell keresni. Vele ellentétben a többi mellőzött légiós Rui Pedro, Dejan Georgijevic, az új szerzemény Rodriguez s az elvileg sérült Amadou Moutari még a keretbe se került. Akárcsak David Lanzafame, Fernando Gorriaran a sérült Abraham Frimpong és Lovrencsics Balázs. Ott volt viszont egy ismerős név az u19-es csapatban játszó Orosz Marcell. (ukrán edző egy Oroszt cserélt be, ahol a vezérigazgató is Orosz). Hosszú idő után kezdett ismét Böde Dániel, de gólt ezúttal sem szerzett.

Az NB II-es Vasasnál is debütált két ifjú focista név szerint Erős Noel, valamint Varga Donát.  14. percben Csernik beadása után Sigér közelről fejelte a Vasas kapujába. A 64. percben Finnbogason hagyott ki nagy helyzetet, öt méterről nem talált kaput. A Vasas végig masszívan védekezett, így a Fradinak nehéz dolga akadt. Végül 1-0-ra sikerült az NB I éllovasának lehozni a meccset.

Fontos, hogy a válogatott-szünet alatt is meccset játszhattunk, így mindenki ritmusban maradhat. Keményen dolgoztak a srácok, voltak kihagyott helyzeteink, de egy nagyon pörgős mérkőzést játszottunk. Több sérült játékos is visszatérhetett, fontos, hogy minél előbb újra magabiztossá tegyék magukat – mondta Rebrov a fradi.hu-nak

– Jobban láthattam így a játékosok helyezkedését – folytatta Rebrov, mikor azt kérdezték tőle, miért egy emelvényről nézte végig az edzőmeccset – Mindeninek megvan a saját pozíciója, amit meg kell érteniük, és onnan fentről könnyebben el tudtam őket látni tanácsokkal. Ez nagy segítség volt nekem, hogy jobban láthattam a játékosok mozgását.

– Egyre jobban alakul a csapat. Ha intenzív futballt szeretnénk játszani, akkor arra fel kell készülnünk. Ez nem úgy működik, hogy kimegyünk a pályára, és máris mi irányítjuk a mérkőzést. Keményen kell tovább dolgoznunk, és úgy látom, a srácokhoz közel áll ez a stílus. – azzal kapcsolatban, hogy kezd egyre inkább megmutatkozni a csapaton a közös munkájuk.

FTC-Vasas 1-0 (1-0)
FTC:
Varga Á. (Holczer, a szünetben) – Koch, Otigba (Orosz M., 70.), Takács Zs., Heister – Sigér, Leandro (Csonka, a szünetben), Csernik – Bőle, Böde (Finnbogason, a szünetben), Petrjak
Vasas: Bősz – Szilágyi Z., Kelemen, Vaskó (Király, a szünetben), Rokszin – Szatmári, Hajdú Á. (Szokol, a szünetben), Talabér (Tóth K., a szünetben) – Balajti (Hrepka, a szünetben), Bévárdi (Erős, 71.), Ádám (Varga D., 71.)
Gól: Sigér (14.)