Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőváltás: Ismét lecsapott a rettegett tulajdonos!

Az egymást követő második idényt az olasz másodosztályban (Serie B) töltő Palermo együttese öt forduló után máris edzőt váltott, miután kedd este a Brescia elleni találkozón elszenvedte első vereségét a 2018-2019-es idényben.

Nem kezdte rosszul az idényt az olasz élvonalba visszavágyó Palermo együttese, a bajnokság első öt fordulója alatt ugyanis két győzelem és két döntetlen jóvoltából 8 pontot gyűjtött, azonban az első vereséggel máris betelt a pohár a nyáron (újra)kinevezett vezetőedző, Bruno Tedino számára. Ami már csak azért is furcsa, mert múlt szombaton még nagyszerű játékkal, 4-1-es győzelmet arattak és kívülről úgy tűnt, hogy minden rendben van a csapattal.

A tavalyi szezont is Tedino irányításával kezdte a szicíliai gárda, a tavaszi hajrára fordulva azonban megfáradt a munkaviszony, és a fiatal, agilis Roberto Stellone került kinevezésre a bajnokság finisére és a rájátszásra. Végül a várva várt feljutás elmaradt, a playoff-döntő – máig vitatott – megnyerésével a Frosinone jutott fel a Serie A-ba. Nyáron azonban Zamparini úgy gondolta, hogy a klubbal szerződésben álló két tréner közül Tedinóval vág neki az idei szezonnak.

Olaszországban teljesen megszokott, hogy egy-egy edzőcsere alkalmával a menesztett trénerrel nem bontanak automatikusan szerződést, addig amíg nem készül megállapodni egy másik csapattal, így gyakorlatilag bármikor visszaültethetik az őt korábban menesztő csapat kispadjára.

Ezt a lehetőséget Zamparini rendszerint előszeretettel használja ki, ha rosszmájúak szeretnénk lenni, úgy is fogalmazhatnák, hogy az aktuális olasz edzői kar fele jelenleg is szerződésben áll a Palermóval, de ez természetesen nem igaz. Ami viszont tény: Zamparini a bő három évtizedes rémuralma tulajdonosi karrierje alatt több mint 60 edzőváltást hajtott végre, mindent vitt az a már-már józan ész határait feszegető magatartás, melyet a 2015-2016-os Serie A-s szezon sorát tanúsított, amikor összesen nyolc különböző szakember fordult meg a Palermo kispadján. De az azt követő évben is öt edzőt “fogyasztott el”.

A 77 éves tulajdonos neve egybeforrt az edzők rutinszerű váltogatásával, igazából a mostani húzása is tökéletesen meglepőnek tűnne, ha bárki más követte volna el, tőle azonban már megszoktuk a hasonló, váratlan, hétköznapi szemmel megmagyarázhatatlan döntéseket.

Az olasz másodosztállyal kapcsolatos további, naprakész információkért kövesd rendszeresen társoldalunkat, a Serie B magyar oldalt!