Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt lehet edző Thomas Doll

Augusztus végén küldte el a Ferencváros Thomas Dollt. A zöld-fehérekkel egy bajnoki címet, két ezüstérmet, egy bronzot és három kupagyőzelmet bezsebelő német tréner azóta csapat nélkül tengődik, de most egy újabb zöld-fehér klubnál merült fel a neve. Doll a hétvégén menesztett Goran Djuricint válthatja a Rapid Wien kispadján.

Doll újra kispadot kaphat (nso.hu)

Goran Djuricinnek is van Fradista kötődése, hiszen fia a korábbi osztrák válogatott csatár Marco a 2016-17-es idényben a Ferencváros játékosa volt. A bécsiek azután küldték el az edzőt, hogy 2-0-ra kikaptak otthon a St. Pöltentől, ezzel pedig csak a 8. helyen állnak a helyi Bundesligában, 9 fordulót követően.

Népes az utód jelöltek névsora, ezért csekély az esély Doll szerepvállalására, hiszen Mirko Slomka, Markus Gisdol, Markus Weinzierl, Raphael Wicky, Martin Schmidt, Andreas Herzog, Marcel Koller (Basel), Urs Fischer (Union Berlin) és Zoran Barisic (Ljubljana) neve is szerepel a kiszemeltek között. A helyi szurkolók viszont jobban örülnének egy Rapid-kötődésű trénernek, Peter Pacult már jelezte is, hogy visszatérne a kispadra, akivel a zöldek legutóbbi bajnoki címüket nyerték 2008-ban. Mellette Didi Kühbauer (St. Pölten) és Muhammet Akagündüz (Rapid-utánpótlás) neve is felmerülhet a hazai edzőjelöltek között, de rájuk kisebb az esély.

A Rapid talpon van az Európa-liga-csoportkörében is, ahol csütörtökön a skót Rangers ellen lépnek pályára a második körben. Az elsőben hazai pályán 2-0-ra múlták felül az orosz Szpartak Moszkvát.