Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: “Icardi egy állat”

Az Inter csapata hátrányból fordítva aratott győzelmet a PSV Eindhoven vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének legutóbbi napján, amely a szezont mérsékelten kezdő Nerazzurri sorozatbeli ötödik megnyert meccse volt. Gyakorlatilag ahogy elkezdődött a BL, az Inter nem tud veszíteni, köszönhetően leginkább csapatkapitány emberfeletti teljesítményének.

A szezon eleji Sassuolo és Parma elleni fiaskókat követően sokan úgy vélték, hogy megfáradt a milánóiak együttműködése Luciano Spalletti vezetőedzővel, és soha nem lesznek képesek kitörni a “júliusi bajnok” szerepköréből, most azonban már kijelenthetjük: az Inter sorban nyeri a meccset a tar mesterrel, ráadásul nem egyszer hátrányból fordítva, és/vagy utolsó percekben esett találattal.

“Ha területet adsz a PSV-nek, akkor nagyon erősek és fejjel is veszélyesek, ezért ki kellett választanunk a megfelelő pillanatot, amikor nyomás alá tudtuk helyezni őket, hogy fordíthassunk” – kezdte értékelését Spalletti a Sky Sport Italia kamerái előtt.

Ki kell emelnem Radja Nainggolan teljesítményét, aki a nyári sérülése után mostanra már legszebb napjait idéző formában játszik, s nagyon fontos szerep hárult rá a középpályán.”

A tapasztalt tréner természetesen a csapat argentin csillagát, Mauro Icardit is méltatta, aki pályafutása második BL-mérkőzésén is eredményes tudott lenni, a legutóbbi fordítás során az egyenlítést érő, most pedig a győztes találat fűződött a nevéhez.

“Mauro elképesztő adottságokkal rendelkezik. A befejezésben nincs hiányossága, cask egyszerűen tökéletes. Ilyen helyzetekben, amikor hátrányból kell visszajönnünk, mint most a második félidőben, sokkal jobban koncentrál arra, hogy hátrajöjjön a középpályára a labdákért, és elképesztő, egyszerűen mindenhol ott van. Ezekben a helyzetekben olyan, mintha magasabb és erősebb lenne, mint amilyen valójában. Gyakrabban kéne ezt csinálnia, mert tényleg lenyűgöző. A kapu előtt pedig egyszerűen egy állat.”

A milánóiak a Tottenham és a PSV legyőzésével 6 pontosak a BL csoportjukban, csakúgy mint a Barcelona, amely ugyancsak legyőzte ezt a két ellenfelet. Legközelebb a két százszázalékos egymás ellen találkozik, és bizonyára nem nagyon kell kihangsúlyozni, hogy egy Messi vs. Icardi ütközet mekkora presztízst hordoz magában.

Az Inter utolsó öt mérkőzése

Szeptember 18. Inter – Tottenham 2-1 (Bajnokok Ligája) [1-0-s hátrányból, győztes gól a 92. percben]
Szeptember 22. Sampdoria – Inter 0-1 (Serie A) [győztes gól a 94. percben]
Szeptember 25. Inter – Fiorentina 2-1 [győztes gól a 77. percben]
Szeptember 29. Inter – Cagliari 2-0 (Serie A)
Október 3. PSV Eindhoven – Inter 1-2 (Bajnokok Ligája) [1-0-s hátrányból]