Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Taroltak az olasz csapatok!

A Bajnokok Ligája csoportkörének keddi és szerdai napján megrendezett második fordulójában mind a négy olasz csapat megnyerte az aktuális mérkőzését, amire utoljára már nagyon régen volt példa.

Kedden abban még nem volt semmi különös és váratlan, hogy hazai környezetben egy-egy kötelező mérkőzést hozva a Juventus 3-0-ra verte a svájci Young Boyst, az AS Roma pedig 5-0-ra a cseh Viktoria Plzent. Viszont a szerdai játéknapon pályára lépő két olasz gárdának már jóval komolyabb skalpot kellett begyűjtenie: az Inter hátrányból fordítva, 2-1-re diadalmaskodott a PSV Eindhoven otthonában, míg a Napoli egy 90. percben szerzett találattal múlta felül 1-0 arányban a sorozat tavalyi döntősét, a Liverpoolt.

Ráadásul az olasz csapatok két, hazája bajnokságában listavezetőt győztek le (Young Boys, PSV), míg a másik két fejet hajtó ellenfél az otthoni pontvadászatban azonos pontszámmal áll az aktuális éllovassal a második helyen (Liverpool, Plzen).

Utoljára közel 13 évvel ezelőtt fordult elő, hogy négy olasz klub is megnyerje aktuális fellépését egyazon BL-fordulóban, a 2005. november 22-23-i körben a következő eredmények születtek: Panathinaikos-Udinese 1-2, Juve-Bruges 1-0, Fenerbahçe-Milan 0-4, Inter-Artmedia Bratislava 4-0.

Azóta elég sok minden történt valamennyi csapat hazáján, például Olaszország világbajnok lett, végbement az emlékezetes Calciopoli-botrány, valamelyest átalakultak az erőviszonyok, és a topcsapatok élén tulajdonosváltás ment végbe. Azt kijelenthetjük, hogy a magunk mögött hagyott BL-forduló egy jelentős állomása volt annak, hogy az olasz klubfoci visszatérjen a ’90-es években tőle megszokott, világmeghatározó pozíciójába.