Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dortmund: Götze újra egyenesbe kerül?

Ugyan már a FociClub.hu szerkesztősége sem látott túl nagy jövőt Mario Götze és a Borussia Dortmund kapcsolatában, úgy tűnik, hogy a két fél mindenkire rácáfol. A világbajnok karmester ugyanis tegnap este először játszott végig tétmeccset a szezonban. Fény az alagút végén?

Mario Götze kálváriája a 2014-es világbajnokság után kezdődött. Mint ismert, az ő góljával nyertek a németek a riói fináléban és szerezték meg történetük negyedik vb-címét. A Bayern Münchennél csak epizodista szerepet kapott. Dortmundi visszatérése (2016) óta pedig továbbra sem találja a helyét. Hol betegséggel, hol sérüléssel, hol lelki problémákkal küszködik.

A mostani szezon elején sem tűnt úgy, hogy kilábal végre a gödörből a még mindig csak 26 éves középpályás. Azonban a nyáron érkezett Lucien Favre egyre többször számol vele az utóbbi időben. Götze a tegnap esti 90 percével immár két-két bajnokin és Bajnokok Ligája meccsen léphetett pályára. Illetve még volt egy augusztusi fellépése a Greuther Fürth elleni kupameccsen. Ugyan tegnap inkább a sárga-feketék gyengébbjei közé tartozott a pályán, az Atlético Madrid 4-0-s legázolásából ő is becsülettel kivette a részét. Nem csoda hát, hogy végre kissé felszabadultan nyilatkozott a lefújást követően:

„Már délután tudtam, hogy játszani fogok, így nem lepődtem meg. Persze boldog voltam, különösen amikor vége volt a meccsnek. Az Atlético a szünet után későn próbált már változtatni.”

– büszkélkedett Götze a fölényes dortmundi győzelemmel.