Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: kiütéses Dortmund-siker, három gólpassz a balhátvédtől

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulóján. Az Atlético Madrid idegenben kínos vereséget szenvedett, a Porto pedig könnyedén nyert a Lokomotiv Moszkva otthonában. Törökországban nem született gól. 

Borussia Dortmund 4–0 Atlético Madrid (1–0)
Gólszerzők: Witsel, Guerreiro (2), Sancho.

A német együttes nagyon simán begyűjtötte a három pontot spanyol ellenfelével szemben. A találkozó első gólja egy szerencsés megpattanót követően született. Ez után a madridiak többször közel álltak az egyenlítéshez, a kapufa és Roman Bürki kapus azonban megmentette a sárga-feketéket. Érdekesség, hogy a portugál Raphael Guerreiro csereként beállva duplázott, ahogyan csapattársa, a fiatal Jadon Sancho is a kispadról beszállva volt eredményes. A dortmundi balhátvéd, Achraf Hakimi három gólpasszt is jegyzett.

Galatasaray  0–0 Schalke 04

A gól nélküli döntetlen hőse egyértelműen a hazaiak uruguayi hálóőre, Fernando Muslera volt, aki több fontos védést is bemutatott az összecsapás során. A vendégek mindössze egyszer jártak túl a 32 esztendős kapus eszén, ekkor viszont les miatt érvénytelenítették a találatot. Ennek a döntetlennek köszönhetően a csoport az első három helyezettet illetően továbbra is kiegyenlített.

Lokomotiv Moszkva 1–3 FC Porto (1–2)
Gólszerzők: Miranchuk, ill. Marega (büntető), Herrera, Corona.
Kiállítva: Kvirkvelia.

A hazai csapat már a 10. percben tizenegyeshez jutott, amit a Porto kapuvédője, Iker Casillas hárított. Negyed órával később a vendégek javára is büntetőt ítélt a játékvezető, ez esetben Moussa Marega nem hibázott. A portugálok 10 perc múlva megduplázták előnyüket a mexikói Héctor Herrera fejese révén. A szünet előtt Anton Miranchuk berámolt egy gólt, ezzel életben tartva a moszkvai reményeket. A második félidő legelején azonban Jesús Corona beállította a végeredményt egy erőteljes lövéssel. A Lokomotiv a mérkőzés hajrájában ráadásul emberhátrányba is került.