Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Everton pontot csent a Chelsea otthonából!

Az angol élvonalben veretlen Chelsea együttese a 12.forduló vasárnapi programjában a manchesteri derbi előtt, az Everton együttesét fogadta. Sarri tanítványai a szezonban még nem szenvedtek vereséget minden sorozatot figyelembe véve.

A liverpooli kékek aktívan kezdték a találkozót és a mérkőzés elején több veszélyes lehetőséget is kialakította Arrizabalaga kapuja előtt. Az ötödik percben Richalison lövése az egyik védőn megpattant, így a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 12.percben ismét az Everton veszélyeztetett, Bernard távoli lövése nem sokkal, de elkerülte Kepa kapuját. A 23.percben egy ígéretes helyről elvégzett szabadrúgás után Marcos Alonso centikkel lőtt Pickford kapuja mellé. A folytatásban a hazaiak egyre több veszélyt jelentettek Pickford kapujára. Az első játékrész végén Marcos Alonso második nagy lehetőségénél már bravúrral kellett hárítani az angol válogatott kapusának. A játékrész további részében sem láhattunk gólt, így gól nélkül vonulhattak pihenőre  csapatok.

Fordulást követően a hazaiak szinte azonnal helyzetbe kerültek, Pickford szenzációs védéssel hárította Morata fejesét. A második félidő élvezetesebb játékot hozott nagyobb irammal és több helyzettel. Az 57.percben Gyfli Sigurdsson egy távoli lökettel kínálta meg a hazaiak kapuvédőjét, Arrizabalaga azonban résen volt és hárította a kísérletet. Ezt követően a Chelsea előtt komoly lehetőségek adódtak, előbb Willian majd Hazard került helyzetbe, de egyikőjük sem tudta mattolni az Everton kapusát. A londoni kékek komoly ostrom alá vették a liverpooli kékek kapuját, Marcos Alonso közel is járt a gólhoz, de próbálkozását ezúttal a bal kapufa állította meg. Az erősődő hazai nyomás ellenére az Everton hősiesen védekezett és Pickford remek védéseinek köszönhetően őrizték a gól nélküli eredményt. A londoni kékek ezzel értékes pontokat vesztettek hazai pályán az Everton ellen, a Liverpool pedig ismét visszaelőzte a Chelsea-t a tabellán.

Chelsea – Everton 0-0
Helyszín: Stamford Bridge, London Vezette: K.Friend
Gólszerzők: 
Sárga lapok: Jorginho (28.), Kanté (33.), Rüdiger (45+2.), Morata (87.) ill. Mina (22.), Bernard (45+2.), Pickford (73.)
Kiállítás: