Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a rutinos játékos keményen belement a lemondó edzőbe

Ahogyan beszámoltunk róla, az olasz élvonalbeli bajnokságban (Serie A) csak a sereghajtó helyet elfoglaló Chievo Verona kispadjáról mindössze négy meccs után lemondott az október közepén kinevezett egykori bukott olasz szövetségi kapitány, Gian Piero Ventura a nehéz körülményekre hivatkozva.

A 70 éves szakember már az olasz válogatott edzőjeként is alaposan lejáratta magát a sorozatosan balul sikerült döntéseivel, majd a világbajnokságról való lemaradással, de a mostani megfutamodás után tényleg nehéz lesz elképzelni, hogy komoly csapat még alkalmazni fogja őt. Így gondolja mindezt a Chievo klublegendája, Sergio Pellissier is:

“Őrület! A 22 éves profi pályafutásom alatt azt hittem, hogy már mindent láttam, de mindig tapasztal valami újat az ember. A Chievónál mindig nehézségek vannak, meg kell tanulni emelt fővel küzdeni és keményen harcolni a végsőkig. Fel fogunk állni a padlóról most is, és erősebbek leszünk, mint valaha, azok akik szeretik a csapatot, nem fogják feladni. Ez nem így működik, nem leszünk Ventura, egy csapat vagyunk, együtt nyerünk és együtt veszítünk, nem szabad feladni a végsőkig!”

A 39 éves támadó 2000 (!) óta erősítő a “Repülő Szamarakat”, és a napjainkban már egyre ritkábbnak számító klubhűség egyik mintaképe. Az évek során a Chievo rendszeresen a bennmaradásért harcolt, nehéz körülmények között, az idei szezonban még nem nyertek meccset, egy korábbi pénzügyi szabálytalanság miatt kapott levonás után pedig csak most érték el a nulla pontot.

Jól jön most a csapat számára a válogatott szünet, hiszen a vezetőedző önkéntes lemondásából fakadóan a klub vezetésének új tréner után kell most néznie.