Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb korábbi válogatott kerettag vonult vissza

Mikor szeptember-október hónapokban a “Szögre a stoplist” rovatunkat írtuk, megfordult a fejemben, hogy megírom Köteles László sztoriját is, ugyanis egy külföldi honlapon azt olvastam visszavonult. Mivel kapusként még bőven lenne benne négy – öt év, úgy voltam vele, hogy kacsa. Mostanra viszont a belga voetbalbelgie.be. is arról írt, visszavonult az egykori válogatott kerettag hálóőr.

A szegedi születésű Köteles László a Tisza Volánban kezdte pályafutását, fiatalon volt a Szeged FC, a Makó és a Videoton labdarúgója, majd, miután több szerb klubban is szerepelt, visszatért Magyarországra, Dunakanyar-Vác csapatához, amelynek színeiben mutatkozott be az NB I-ben 2006 őszén. Vácról Diósgyőrbe igazolt, ahol ugyancsak meghatározó játékosa volt a DVTK-nak. A magyar élvonalban összesen 80 bajnokin védett. 2009-ben került – előbb kölcsönben, aztán végleg – a belga KRC Genkhez, amelyben hét évet töltött el, 191 mérkőzésen pályára lépve. A belgákkal egy bajnoki címet (2011-ben), egy honi kupát, és egy Szuperkupát nyert. A Genkkel a Bajnokok Ligájába is szerepelt, ahol mind a hat csoportmeccsen is ő állt a gólvonalon. A 2016-17-es idénybe a Beverennél szerepelt kölcsönben. 2018 januárjában szerződést bontott a Genkkel, s végül Dániába az FC Köbenhavn csapatához szerződött. Nyáron lejárt a szerződése, s azóta szabadúszó.

A magyar válogatott keretébe többször meghívták, de bemutatkozni nem tudott címeres mezben. Köteles a jövőben játékosügynökként tevékenykedik.