Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: a jövőjéről beszélt Ribéry

A Bayern München rutinos szélsője, Franck Ribéry megszólalt a jövőjével kapcsolatban, miután a bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic erősen utalt a francia nyári távozására. 

A 35 esztendős játékos müncheni szerződése a szezon végén lejár, ami azt jelenti, hogy Ribéry az Allianz Arénában eltöltött 12 év után szabadúszóvá válik. Elmondása szerint továbbra is élvezi a futballt, a lehetséges következő csapatáról azonban ő sem tud nyilatkozni.

„Nem tudom, mi vár rám nyártól. Addig akarok játszani, ameddig a testem nem jelzi, be kell fejeznem. Hosszú karrier áll mögöttem, a 16 évből 12-őt a Bayern színeiben töltöttem, természetes, hogy folytatni szeretném. Mindig is a maximumot nyújtottam, minden tőlem telhetőt igyekeztem megtenni a pályán” – fejtette ki gondolatait a veterán labdarúgó.

„Tisztelem ezt a mezt. Sohasem fogom elfelejteni, mennyit is köszönhetek ennek a klubnak és szurkolóinak. Sokan kérdeznek engem arról, hogy mi lesz jövőre. Nem akarok ezzel túl sokat foglalkozni. Ha új csapatot kell keresnem, akkor ez van. Kemény helyzet, de a futball világa ilyen. Nemsokára 36 leszek. Hálás vagyok, amiért elkerülnek a komolyabb sérülések, és sokat játszhatok. Ennek örülök, minden mást pedig félre kell tenni.”

Az már korábban biztossá vált, hogy a német rekordbajnok együttes másik nagy alakja, Arjen Robben nem hosszabbítja meg a júniusban lejáró kontraktusát.