Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: fordulatos döntetlen a forduló nyitányán Berlinben

A német Bundesliga 19. fordulója egy igazán remek mérkőzéssel indult. A Dárdai Pál irányította Hertha a Schalke együttesét fogadta az élvonalbeli pontvadászatban.

Ibisevic a 8. gólját ünnepelhette a szezonban. (kép: Kicker)

A két csapat remek első félidőt produkált, hiszen a publikum négy gólt is láthatott egyenlő eloszlásban. A gólok sorozatát a 17. percben indította a vendégek részéről Konoplyanka. Az ukrán válogatott remekül alakított ki magának helyzetet és lőtt bő 18 méterről a kapu bal oldalába. Jarstein kapusnak esélye sem volt a hárításra. A 39. perctől kezdve pedig igazán felpörögtek az események. A Hertha ugyanis egy nagyon szép támadás után egyenlíteni tudott Grujic jóvoltából. Érdemes kiemelni az előkészítő Duda nevét is, aki sarokkal hozta ziccerbe gólszerző csapattársát. A 44. minutumban a Schalke újra előnybe került. Oczipka remekül tette vissza a labdát a német válogatott Uthnak, aki nem kegyelmezett. Az első játékrészben két csere miatt is kicsit hosszabb hosszabbítás következett, ami pont elegendő volt arra, hogy a Hertha egalizálni tudjon. A ráadás utolsó pillanataiban Ibisevic fejelt a vendégek kapujába, amivel kialakította a 2:2-es végeredményt.

A második félidőben a Schalke sokkal többet birtokolta a labdát, de Dominco Tedesco együttese nem tudta megszerezni a győztes gólt, ahogyan Dárdai Pál gárdája sem, hiába alakított ki néhány helyzetet.

Hertha – Schalke 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Grujic (39.), Ibisevic (45+4.) ill. Konoplyanka (17.), Uth (44.)