Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi csapattársát szemelte ki az Atlético! – sajtóhír

A Bundesligában szereplő RB Leipzig csapatából igazolna védőt a spanyol élvonal, vagyis a La Liga egyik madridi óriása, az Atlético. A fiatal védő az uruguayi Diego Godín esetleges távozása alkalmával helyettesítheti a dél-amerikai játékost.

Upamecano már fiatalon a Leipzig meghatározó játékosa lett (forrás: dreamteamfc.com)

Német és spanyol értesülések szerint az Atlético Madrid kiszemelte az RB Leipzig védőjét, vagyis Gulácsi Péter csapattársát! A Matracosok a fiatal francia Dayot Upamecano játékjogát szereznék meg, akit az uruguayi Diego Godín pótlására szerződtetnének, ha a dél-amerikai védő valóban elhagyja a spanyol fővárosi klubot.

A 20 esztendős Upamecano több európai sztárcsapat célkeresztjében is ott van, ugyanis a Bundesligán belül a Bayern München, a Premier League-ből pedig a Manchester United, valamint a Liverpool is érdeklődik a lipcsei klub védője iránt. Ugyanakkor az Atlético kész lehet megszerezni Upamecano játékjogát, ugyanis úgy gondolják a madridi klubnál, hogy az uruguayi hátvéd, Diego Godín távozása esetén a dél-amerikai játékost jól tudná pótolni.

Upamecano jelenlegi kontraktusa 2021. július 30-ig szól a Leipzig csapatánál, értéket pedig 30 millió euróra teszi a Transfermarkt. A fiatal francia 2017. január 13-án igazolt Lipcsébe 10 millió euró ellenében a klub osztrák testvércsapatától, az RB Salzburg együttesétől, korábban pedig a francia Valenciennes U19-es csapatában futballozott. Az idei szezonban Upamecano 14 Bundesliga-meccsen lépett a pályára, valamint 4 Európa-liga és 2 Német Kupa találkozón is. A Leipzig csapatában eddig összességében 73 alkalommal lépett pályára, és 3 gólt is szerzett, és 5 BL-meccsen, valamint eddig 10 Európa-liga találkozón is szerepelt lipcsei szerelésben.