Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: a legnagyobb portugál tehetség érkezhet

Igazi fényes csillagként robbant be a Benfica együttesébe, a felnőtt csapatban csak tavaly bemutatkozó Joao Félix. A 19 esztendős tehetség posztja nehezen behatárolható, lévén karmesterként is megállja a helyét, de egyfajta árnyékékként lehet a leginkább azonosítani. És már most elképesztően magas a kivásárlási ára.

Az ifjú Joao Félix huszonhét meccsen játszott eddig idén a Benficában, és elképesztő a mérlege: tíz gól és hat gólpassz. Természetesen a lisszaboniaknál nem bíztak semmit a véletlenre, ugyan saját nevelésű játékosukról van szó, de már tavaly nyáron egy nagyon komoly szerződéssel láncolták magukhoz. Egyrészt Félix 2023-ig kötelezte el magát a Luzba, másrészt rögzített kivásárlási ára 120 millió euró.

Az összeg ugyan elsőre egészen elképesztő, ám a portugál tehetséggyárak már korábban is óriási összegekért tudták továbbadni tehetségeiket. Ráadásul a hírek szerint nem más dolgozik a Juventus-nak azért, hogy Joao Félix akár már idén nyáron a Serie A-ba igazoljon: Jorge Mendes. Cristiano Ronaldo ügynöke állítólag már tegnap tárgyalóasztalhoz ült a Juve illetékeseivel, illetve Joao Félix képviseletével.

Fejlemények hamarosan!